守時真係咁難?

jollyma
|
唔明點解次次約人,假設約7點,7點永遠冇人到,一般要7點3打後,啲人先至斯斯然咁出現,係習慣定係規矩?呢啲係咩心態?
wcpcelia    發表於 18-10-14 19:27
APIGMA    發表於 18-10-14 19:03
tansyneko    發表於 18-10-14 18:40
mandy952
|
jollyma 發表於 18-10-14 18:09
唔明點解次次約人,假設約7點,7點永遠冇人到,一般要7點3打後,啲人先至斯斯然咁出現,係習慣定係規矩?呢 ...

咁你下次約佢6點9
333s    發表於 18-10-14 18:37
BBJOJO
|
唔明點解次次約人,假設約7點,7點永遠冇人到,一般要7點3打後,啲人先至斯斯然咁出現,係習慣定係規矩?呢 ...

最憎人遲到
Poyau    發表於 18-10-14 23:48
crystal媽咪
|

係習慣性遲到。
我家人約我十點。佢9點45分到,就會不停催我,問我喺邊。 我自細被訓練會早到
sakura888    發表於 18-10-15 17:24
Poyau    發表於 18-10-14 23:48
wkpig166
|

對住呢d人
又唔想呆等
唯有。半小時前 問佢
係咪會準時。
太早問又未必有用。
佢會知道自己嚟唔嚟到嘅
叮妹
|

試過代友送出奶粉交收,個JM遲左一個半中來到若無其事,等我企響大馬路吸麈,打比佢又話來緊來緊……另一次約人十一點響元朗等,我去到打比佢佢話摺緊衫……佢仲住深水涉,我今次就食住面等佢
浩霆豬豬
|
我會開聲鬧,因為遲到俾我鬧嘅朋友都起碼四五個,其中一個係慣性,有一次嬲嬲地我仲走埋,跟住佢打十幾次電話嚟我都唔聽,嬲咗佢成個月,自此非常準時
maymay220hk
|
系人既問題
卑着我已經會小約呢類人
費時約又遲
遲到我又吾多like
blackberry
|
總有一個响左近
我一家都有早無遲, 有時真係等到好炆
lojo11
|
我都係一個守時嘅人,對呢樣野我比較執著!我仔都知我呢樣野,交待幾點返屋企都一定會準時。但有d人覺得遲少少無所謂,好討厭囉
言多必失
|
睇性格,有啲人係習慣遲到,
呢啲人,永遠要約佢早啲。
Angelice-BeBe
|
慣性遲到

我好討厭人遲到
叮妹
|
我女有個女同學好好人好有礼貌,但就惯性遲到,約5O次冇次準時,遲半個中果次已好好,我女叫佢遲到怪
tong831
|
講開遲到,我同事入職初期每日遲2,3個字,現在最少遲40分鐘,最多1小時15分鐘,係從未準時過!

上司唔理,我地做服務業要做埋佢果份,好多人都好憎佢!
hellohellojenny
|
慣性遲到

tsung
|
番工唔知會唔會日日遲到?
goat
|
呢d習慣性遲到人,搭飛機會不會遲到?
如果唔會的話,我覺得係擺明睇人來遲
soulsoulsoul
|
我有一個好朋友十幾年黎冇次準時,次次起碼遲半個鐘以上,所以約親佢我都會遲3個字先出門,唔係會等到變化石
MeowMuiMui123
|
與朋友有約,我有時會遲到。所以我主動幫手book枱call餐廳...

sjnl43
|

講太白怕你傷心, 你唔重要囉!

返工敢唔敢例遲, 開會永遠最遲出現咪最大個件, 人到齊秘書係房請出黎果件

一係扮大, 一係唔care你地, 你地又受,關人屁事啦