自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我好多呢類型男性朋友,但無野!其實我覺得個男仔想同個女仔熟啲係想收多點風因爲佢係新黎,又唔覺得個男追緊佢,食飯有無AA定男方主動請?有無收到實質既禮物先?有無好關心個女仔?

珍珠宮

之前可能有 d 意思
相處落又覺得唔啱
咪作個籍口囉

大宅

呢D擺明藉口,電視劇對白咁老土,叫你個friend同佢保持距離,有個女人冧滋滋咁做佢frd佢當然開心,你frd應該跳返出去,當佢只係比較熟嘅同事,唔好影響工作,亦唔好傷心傷身,唔好有幻想喇,除非對方有確實行為,佢玩暗示左搖右擺就叫佢過主

大宅

回覆樓主:

叫你朋友算把啦!無謂做到自己咁cheap,浪費自己的時間

珍珠宮

王國教室勳章

gracelam 發表於 18-10-14 20:59
我都係咁理解。

相處落未必可以繼續行前一步, 咁咪講D咁嘅野, 等大家冇咁尷尬!!

公爵府

adaleung717 發表於 18-10-14 21:22
最慘係, 我朋友話 即使咁樣講完, 但個男仔似乎無乜野, 唔似係暗示我FD唔好接近咁, 依然約食飯、約傾電話、M ...

个男仔可能唔想commit 住。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

adaleung717 發表於 18-10-14 19:53
最近, 我個朋友喊曬口咁打比我, 佢話佢感情上一次又一次咁get 錯 meaning.
故事:
公司幾個月前 ...

退可攻 進可守的手法啫

大宅

個男人又係衰..

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

我覺得個男未咁快想進一步啫!
放下自在

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有冇身體接觸過?如果連拖手,扶腰,搭膊頭都冇,個男人應該真係對佢冇乜意思。
早D死心,好過個男人趙完鬆。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tantanmama 發表於 18-10-15 08:39
有冇身體接觸過?如果連拖手,扶腰,搭膊頭都冇,個男人應該真係對佢冇乜意思。
早D死心,好過個男人趙完鬆 ...

但係講緊(追)喎!追人會拖手、扶腰、搭膊頭咩?!
可能我以前個拍拖年代同而家有啲分別
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

有兩個可能性:
1. 其他會員講咗,男嘅當初確實對你朋友有意,但相處後覺得冇男女之間火花,但唔想錯過一位好朋友,唯有借啲意搵下台階。
2. 個男人對你朋友有好感,但並非佢嘅 first choice, 咪趁未有正選拖吓先,反正有個女仔陪自己食飯傾計攝時間,有乜所謂。有啲男人一樣鍾意收兵。

男人大部分係天生獵人,如果對一個女人完全瘋狂、非要不可,什麼事業為重、感情創傷,都係藉口而已。

男爵府

yurijm 發表於 18-10-14 20:49
我反而覺得。。。。
你朋友一開始未必get錯
但相處落,個男仔又覺得大家唔係好夾

男爵府

同一個男仔拖完手仔都可以冇下文,佢唔搵我,我又唔搵佢咁囉!

公爵府

當佢兄弟算了!咁相處可能佢有一日離不開你!後生果時最喜歡稱兄道弟!!

大宅

唔好話我市儈,但我覺得會送花買禮物,食飯俾錢先算安全叫做追,如果淨係計whatsapp傾計睇戲食飯一齊,好易表錯情

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 18-10-15 08:52
但係講緊(追)喎!追人會拖手、扶腰、搭膊頭咩?!
可能我以前個拍拖年代同而家有啲分別 :h ...

又約食飯又whatsapp又傾電話, 個男仔都唔係內向型啦. 而個女仔肯日日陪飯陪傾, 個男仔唔會feel 唔到個女仔有意思嘅. 如果係有心的, 仲唔想辦法拖下手仔, 扶下腰, 搭下膊頭宣示主權咩.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tantanmama 發表於 18-10-15 10:20
又約食飯又whatsapp又傾電話, 個男仔都唔係內向型啦. 而個女仔肯日日陪飯陪傾, 個男仔唔會feel 唔到個女仔 ...

…………

珍珠宮

2024年龍年勳章

adaleung717 發表於 18-10-14 19:53
最近, 我個朋友喊曬口咁打比我, 佢話佢感情上一次又一次咁get 錯 meaning.
故事:
公司幾個月前 ...
其實個男仔態度都幾明確, 照計如果對你FD有意思, 應該唔會落哂閘...
我以前間公司都試過...一齊OT到晚上八點幾走, 個男同事都會問下一唔一齊食飯? 我哋工作地點比較偏僻, 要開車先到附近食飯地方。我都試過幾次同呢位同事食飯, 但無其他嘢喎...

伯爵府

約食飯...咁男仔有無請食飯?定AA?如果一路都係AA,又無請食飯又無送小禮物,我覺得唔係追,只係普通朋友

首頁

尾頁

跳至