沖繩浦添大公園

maymay719
|
請問大家是否知道沖繩浦添大公園容易截到的士嗎?
Isngng
|
maymay719 發表於 18-10-14 21:29
不算遠離市區, 但當地人一般都是自駕去這些設施, 如果 14:xx 之前, 可能一個小時都有兩、三台的士客, 14:xx 之後真係等運到.
whyyou
|
maymay719 發表於 18-10-14 21:29

上次去唔覺有的士
maymay719
|
謝謝,原來的士唔多,知否有冇其他交通工具可由浦添大公園到安謝郵輪碼頭呢?
Isngng
|
maymay719 發表於 18-10-15 08:51
謝謝,原來的士唔多,知否有冇其他交通工具可由浦添大公園到安謝郵輪碼頭呢?...
http://www.pref.okinawa.jp/site/doboku/toshimono/koen/urasoedaikoen.html

以我所知, 係無公車到達浦添, 公園管理處可以代 Call 的士, 但我不知道管理處是否長期有職員.
你要趕回郵輪上船, 係有一定風險.

浦添公園 ~郵輪碼頭 只有 7Km 左右, 的士大約 Yen 2300~2700, 你可以問下的士司機, 是否願意在約定時間返來接你.

maymay719
|
Isngng 發表於 18-10-15 10:00
http://www.pref.okinawa.jp/site/doboku/toshimono/koen/urasoedaikoen.html

以我所知, 係無公車到達浦添 ...

好的,謝謝你。
raneelau
|
maymay719 發表於 18-10-15 18:03
好的,謝謝你。

你幾時去?去完回來報料一下
我也是坐郵輪 想去蒲添公園玩
maymay719
|
raneelau 發表於 18-10-16 09:00
你幾時去?去完回來報料一下
我也是坐郵輪 想去蒲添公園玩

好呀,開心share
我4月18-23日,泊安謝碼頭
唔知會否遲過你出發
wcpcelia    發表於 18-10-16 09:45
raneelau
|
maymay719 發表於 18-10-16 09:05
好呀,開心share
我4月18-23日,泊安謝碼頭
唔知會否遲過你出發

哈哈 完來同我一樣
到時可一齊去 wor
maymay719
|
raneelau 發表於 18-10-16 09:06
哈哈 完來同我一樣
到時可一齊去 wor

哈哈,好呀,保持聯絡
join岸上遊太貴,唔抵,又唔多啱小朋友玩
Mingfaihome
|
maymay719 發表於 18-10-16 09:18
哈哈,好呀,保持聯絡
join岸上遊太貴,唔抵,又唔多啱小朋友玩

請問你地係米參加左海洋航行者號復活節個郵輪?我都參加左,大家傾下行程丫

Mingfaihome
|
raneelau 發表於 18-10-16 09:06
哈哈 完來同我一樣
到時可一齊去 wor

請問你地係米參加左海洋航行者號復活節個郵輪?我都參加左,大家傾下行程丫

maymay719
|
Mingfaihome 發表於 18-10-21 08:46

...

係呀,好呀,一齊傾下
Mingfaihome
|
maymay719 發表於 18-10-21 09:22
係呀,好呀,一齊傾下

請問你在那裡看到那個碼頭落船?因為我經agent book, 無咩資料..

除了去公園外,我想去outlet 買玩具,食燒肉,你呢?
maymay719
|
Mingfaihome 發表於 18-10-21 11:43
請問你在那裡看到那個碼頭落船?因為我經agent book, 無咩資料..

我只係打算去blue seal ice park體驗整雪條和浦添大公園。
maymay719
|
Mingfaihome 發表於 18-10-21 11:43

如果你想食燒肉,有住沖繩朋友介紹五苑和燒肉王喎