買劏工廈?

good_pig
|
行觀塘成日都有地產係咁拉人睇,劏埋實尺都100尺左右, 賣百萬鬆d...

話租到 $5000

點知原來係...工廈一層,仲要分開3款唔同方式咁劏...即係業主買2-3個工廈單位, 打通再劏成30個咁賣..

樓下仲係舊工廈咁...邊個租?
caryfox
|
good_pig 發表於 18-10-14 22:37
行觀塘成日都有地產係咁拉人睇,劏埋實尺都100尺左右, 賣百萬鬆d...

話租到 $5000
比唔起錢租屋,又唔可以住細的劏房的人
Poyau
|
通常做倉/工作室
sjnl43
|
good_pig 發表於 18-10-14 22:37

話租到 $5000

呢d 天仙局, 隔離地慘版早踢爆左
升左遲下咪換樓囉!

換到得架, 甩唔到貨, 管理費任佢開, 渠又唔係完裝, 成日倒流!
good_pig
|
caryfox 發表於 18-10-14 22:44
比唔起錢租屋,又唔可以住細的劏房的人

冇浴室架wo
good_pig
|
Poyau 發表於 18-10-15 01:04
通常做倉/工作室

倉,會唔會太貴?
tingtong
|
百幾萬買呢D
wcpcelia    發表於 18-10-15 15:32
good_pig
|
tingtong 發表於 18-10-15 07:48
百幾萬買呢D

勁多,我初初仲以為成座改裝果d .點知只係半層改裝
小肥兔
|
唔好買劏廈,。早輪有單新聞就係買呢 d 劏廈做唔到按揭
good_pig
|
小肥兔 發表於 18-10-15 08:35
唔好買劏廈,。早輪有單新聞就係買呢 d 劏廈做唔到按揭

我估d人 full pay...
問心真係咁多人要租工作室咩?
小肥兔
|
good_pig 發表於 18-10-15 08:47
我估d人 full pay...
問心真係咁多人要租工作室咩?

銀行唔承造按揭,。因為契有問題, full pay 買咗, 賣出時比教難放,所以建議唔好買劏廈, 真的,風險高
good_pig
|
小肥兔 發表於 18-10-15 08:51
銀行唔承造按揭,。因為契有問題, full pay 買咗, 賣出時比教難放,所以建議唔好買劏廈, 真的,風險高
...

百幾萬,車位可能仲成本細d..

劏場管理費都唔平
thankyou201020
|
還有好多人未知問題在那,你睇那些劏商場,還有人"投資"就知LA
happyty
|
自有捧場客
kenshiro18
|
真心買個車位好過
Flovena
|

我都有朋友租左, 做美容。都要8千幾蚊租
業主裝修好, 都幾新幾靚。
happy+
|
成萬幾蚊一呎太貴啦,正常工廈只值五、六千一呎,不如正正經經買一個細的工廈単位,自己劏來出租仲好,只係二、三百萬,又可以做按揭。
good_pig
|
Flovena 發表於 18-10-15 09:38
我都有朋友租左, 做美容。都要8千幾蚊租
業主裝修好, 都幾新幾靚。

好大架?我見實用的90尺.. 可能淨係修甲咋
good_pig
|
happy+ 發表於 18-10-15 09:41
成萬幾蚊一呎太貴啦,正常工廈只值五、六千一呎,不如正正經經買一個細的工廈単位,自己劏來出租仲好,只係 ...

咁又唔知, 呢d地產agent 都係響街揾水魚
good_pig
|
thankyou201020 發表於 18-10-15 09:30
還有好多人未知問題在那,你睇那些劏商場,還有人"投資"就知LA

劏商場..買一個死一個

地王,首都,大日子.. 都仲有人買