家賊難防,所以突然要求放假check bag.

apsara
|
家賊難防,

1.所以突然要求放假check bag.
2.如果湊返放學要求她不能攞袋出街、免得佢出貨。

我是僱主,點開口講好d , 少d hard feelings 呢?
Happy_Yeungbb
|
apsara 發表於 18-10-14 22:59
家賊難防,

你証實佢偷過野?
用人不疑,疑人不用
日日防佢,你自己精神壓力都會好大
如果我係你,我會炒佢請第二個(不過我會首先証實佢偷野先,免得冤枉好人)
Poyau
|
用人不疑 疑人不用
咁大壓力 不如換人
apsara
|
Happy_Yeungbb 發表於 18-10-14 23:41
你証實佢偷過野?
用人不疑,疑人不用
日日防佢,你自己精神壓力都會好大

錢我收好,佢唔怕偷。佢只攞家品,衫褲。
suetfunglui
|
屋企無貴重野,所以從來都無check bag,除左有一次佢成喼野拎走,問佢咩黎,佢都主動開比我睇!樓上講得岩成日懷疑佢有冇偷野都辛苦自己,除非有合理的懷疑,如果唔係免得破壞信任!所以貴重野要擺好!
ninachu
|
apsara 發表於 18-10-14 22:59
家賊難防,

咁辛苦寜願換人
apsara
|
suetfunglui 發表於 18-10-15 20:06
屋企無貴重野,所以從來都無check bag,除左有一次佢成喼野拎走,問佢咩黎,佢都主動開比我睇!樓上講得岩成 ...

佢只偷衫褲家具
lovebbb
|
換人吧!真係check唔到咁多架,我以前都比個工人偷左好多野,已經成日有人在家,但仍不知是什麼時候攞走左
Poyau
|
lovebbb 發表於 18-10-15 22:05
換人吧!真係check唔到咁多架,我以前都比個工人偷左好多野,已經成日有人在家,但仍不知是什麼時候攞走左
...

可能有人係屋企門口接貨