親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Joey8 發表於 18-10-17 10:07
我覺得超貴,所以冇報,我收到確認信了,你呢?

我諗住去埋參觀酒廠,預一日慢慢行,因夜晩好靚

有呀,尋日收到確認信了!
你指既酒廠係小樽?定余市?
我凈係去過余市酒廠,唔知小樽原來都有添,下次又可以多個景點

大宅

Joey8 發表於 18-10-17 14:41
另外最後一日朝早諗住去買蟹番HK

https://www.t-alliance.com.hk/h-tj

我都係唸住最後一日去場外市場,原來有免費接駁車來回,又等我send email 問下先(emoji)(emoji)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

bata 發表於 18-10-17 15:14
有呀,尋日收到確認信了!
你指既酒廠係小樽?定余市?
我凈係去過余市酒廠,唔知小樽原來都有添,下次又可 ...

余市,諗住一早去余市,下午去三角市場食lunch, 再慢遊小樽。
另外小樽附近好似仲有個清酒廠,硏究緊。
因我買左特價機票,一月同五月都會飛北海道

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

HappyJacky 發表於 18-10-17 15:34
我都係唸住最後一日去場外市場,原來有免費接駁車來回,又等我send email 問下先(emoji)(emoji)
...

免費來回正好多,因我上次拎住太多野回程番酒店拎行李時搭左二百幾港紙的士

珍珠宮

回覆 bata 的帖子

啱發現呢個好似仲吸引。。。
https://www.kkday.com/zh-hk/product/19868

大宅

Joey8 發表於 18-10-19 14:19
回覆 bata 的帖子

啱發現呢個好似仲吸引。。。

有森林精靈台 不過青池唔係睇夜燈添, 都係睇左期間的限定先,有機會再睇精靈台,謝謝推介

子爵府

回覆 Joey8 的帖子

嘩……正喎 之前你有冇試過去買寄返hk呀?唔知d蟹貴唔貴呢?

珍珠宮

bata 發表於 18-10-20 21:22
有森林精靈台 不過青池唔係睇夜燈添, 都係睇左期間的限定先,有機會再睇精靈台,謝謝推介 :funn ...

精靈台我應該五月去北海道先去睇,因五月會自駕遊,去富良野嗰邊

珍珠宮

clkv 發表於 18-10-21 13:04

嘩……正喎 之前你有冇試過去買寄返hk呀?唔知d蟹貴唔貴呢? ...

有呀!之前去場外市場即揀即煮即冰鮮,但唔係寄番HK, 最後一日朝早去下午飛,所以自己拎

子爵府

好想去呀~ 請問book車去到後是自己自由去買? 之後是自己搭車返札幌ij站? 唔好意思太多問題 thx ~

珍珠宮

回覆 clkv 的帖子

我上次係搭JR去,的士回酒店拎行李今次諗住book呢個免費車
https://www.t-alliance.com.hk/h-tj

子爵府

唔該晒 joey預祝旅途愉快!

珍珠宮

clkv 發表於 18-10-21 15:40

唔該晒 joey預祝旅途愉快!

唔駛客氣
你記住買一定要新鮮即煮,價錢貴少少,但好味好多

珍珠宮

回覆 clkv 的帖子

我朋友上個月去北海道響機場買,話貴過場外市場同冇咁好食,不過方便!

子爵府

新鮮即煮後即pick入箱手提攞番hk?

子爵府

我都睇緊最後一日可否去,因為最後一日在定山溪check out後攞住喼唔方便

珍珠宮

clkv 發表於 18-10-22 10:47

新鮮即煮後即pick入箱手提攞番hk?

要等個半鐘左右,即pack急凍包好,成箱可以寄倉

珍珠宮

clkv 發表於 18-10-22 10:51

我都睇緊最後一日可否去,因為最後一日在定山溪check out後攞住喼唔方便 ...

札幌JR站有locker可放行李

子爵府

咁成個行程~ 去 -買 -等急凍- 回札幌= 都要2~3個鐘喎,我怕唔夠時間
題外話……請問機場係咪新增咗啲shopping 點呀?成十年八年冇去過札幌唔知有冇變呢?

珍珠宮

clkv 發表於 18-10-22 12:37

咁成個行程~ 去 -買 -等急凍- 回札幌= 都要2~3個鐘喎,我怕唔夠時間

我上次去買左,等既時間去食野同買生果
機場超多野行,最後衝刺!

首頁

尾頁

跳至