時政擂台

跳至

首頁

尾頁

民房

團體促美盡快通過香港人權民主法 2018/10/14 23:05
學生獨立聯盟到美國駐港總領事館請願,要求美國盡快通過《香港人權民主法》。

數十名市民下午參與反對填海遊行後,由政府總部出發,到美國駐港總領事館請願,要求美國盡快通過《香港人權民主法》。他們集結在領事館門外等候總領事唐偉康接請願信,期間警方最少五次出示黃旗,指他們參與非法集會,阻塞花園道一段行人路,要求參與者轉到附近的公眾活動區請願,否則有機會被檢控。

http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/536348/%E5%8D%B3%E6%99%82%E6%96%B0%E8%81%9E/%E5%9C%98%E9%AB%94%E4%BF%83%E7%BE%8E%E7%9B%A1%E5%BF%AB%E9%80%9A%E9%81%8E%E9%A6%99%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E6%AC%8A%E6%B0%91%E4%B8%BB%E6%B3%95
香港已經無晒自由 生下一代出嚟受罪?
有幾多人知今晚係美國領事館發生咩事 主流媒體甚少提及 因為佢地唔想俾香港人知
原來仲有一班肯為香港 不怕強權 甚至冒住坐監既風險 都仲同我地抗爭緊
有邊個夠膽講香港會愈來愈好 唔會架 因為香港咁樣落去只會變成同中國大陸一樣
咁仲生下一代做咩 等佢地一出世就俾共產黨洗腦
好希望係到既人關心下香港呢班為我地抗爭既人

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇見就好笑, 咁期間美國領事館有無人出黎接信, 有無人啋佢地, 定佢地俾香港警察禁錮左呀?

擺明人地美國領事館都懶得啋你, 坐埋一邊食花生

抗爭? 靠佢地?
真係多謝晒

嗱, 我認真係, 覺得香港未來要靠呢班友既話
就真係唔好生下一代啦
天朗氣清

男爵府

真心冇眼睇時下新一代……
(利申親身經歷過89民運……)
克盡已能.參予義工.盡展所能!

珍珠宮

我希望班人形垃圾衝入美國領事館唔好出返嚟。 既然認為它們咁好,就送晒俾美國佬吧。

珍珠宮

tinlong22 發表於 18-10-15 01:14
睇見就好笑, 咁期間美國領事館有無人出黎接信, 有無人啋佢地, 定佢地俾香港警察禁錮左呀?

擺明人地美國領 ...

好笑,班人形垃圾喺無申請不反對通知書情況下遊行及喺美國領事館放假關門期間請願玩衝擊,仲話它們發生咗咩大事。 如果班人形垃圾喺美國做啲咁嘅嘢, 老早就被美國警方合法槍擊。 物以類聚,只有人形垃圾會認同呢班人形垃圾。

SIRIABABY    發表於 18-10-15 23:26

禁止訪問

珍珠宮

牛子 發表於 18-10-15 06:19
咪又係去打下卡上吓鏡, 班所謂勇士夠唔夠膽係美領不閉館期間衝擊?

我建議警方由得呢班人形垃圾衝入去美國領事館,一日美國未立到法就一日都留喺度唔走。 佔領美國領事館

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

有病,香港唔可以生孩子, 正一身在福中不知福九
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

如果全部鍵盤戰士有跟埋佢哋去,應該會多好多人啦!

你自己有冇出去支持?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

支持你地唔好生, 唔好禍害我D下一代!

伯爵府

RelaxHippo 發表於 18-10-15 08:23
我建議警方由得呢班人形垃圾衝入去美國領事館,一日美國未立到法就一日都留喺度唔走。 佔領美國領事館:wa ...

同意

男爵府

回覆樓主:

生唔緊要,唔好似呢班儍仔就得,就係有呢班傻人才有機會發展,你睇泛民D仔女會唔會?

侯爵府

開口埋口洗腦,強權,無自由,要抗爭。。。。。嗰啲先係被洗咗腦既一群

主流媒體無報導咩?定係件事太可笑兼新聞價值不高所以大衆唔評論?

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

男爵府

開心吸收勳章

生仔如果似痴瘋之輩 真係唔好生好過

男爵府

一於衝入去 7分鐘後 斬件出返黎

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

糖果園 發表於 18-10-18 18:19
生仔如果似痴瘋之輩 真係唔好生好過

漢奸~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

糖果園    發表於 18-10-19 20:49
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

有病,香港唔可以生孩子, 正一身在福中不知福 X2

伯爵府

有病,香港唔可以生孩子, 正一身在福中不知福 X2

男爵府

美國做為民主大國, 世界公義,
但有人分屍, 竟然話唔想無咗啲職位, 唔去制裁,
你哋真係搵啱人執行公義.

我完全同意你及哩班人, 真係唔好有下一代,
咁就可以少啲人攪亂香港, 少啲噪音, 少啲無謂嘅行動,
真係要多謝你

男爵府