自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幾好食呀
有咩問題

水晶宮

sjnl43 發表於 18-10-16 15:53
你有禮唔係人生攻擊,人地唔回係怕左佢萬字文,慢無目的開戰

唔知點解d 女仔都有盲點, 覺得香港叔伯先會貪 ...

我一見佢就諗緊,佢係咪果啲企起街度大聲講粗口唔知鬧邊個果啲,唔夠喉再上bk搵人鬧

我見佢痴膠花已經唔會睇,更加唔會回

謝謝你,下次遇到呢啲人,得閒自己飲啖茶食個包都好過嘥時間回佢

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 18-10-17 16:38
我一見佢就諗緊,佢係咪果啲企起街度大聲講粗口唔知鬧邊個果啲,唔夠喉再上bk搵人鬧

我見佢痴膠花已經唔 ...

網上傾都戰意咁高昂, 孤單都預左架囉

港女真係太直率真性情, 你睇d 工主, 入職前四萬咁口, 入左職同一屋簷下兩年, 都無事, 到續約搏炒個陣...
mun 有得你受港女出名有意氣, 係人生起跌時扶持老公, 但係一開始個台太高, 高到人攀唔到

個邊又好温柔, 你係港男你話點簡?

嫁到世界邊端, 鬼佬好窮架, 個豆豆養十年, 夠陰公啦, 各位妹妹入左職(入左門)先, 慢慢比機會男人了解你的好

子爵府

sjnl43 發表於 18-10-16 02:20
支持樓主, 好多欵似公主癌人仕出没, 我初時好開心講笑, 要接收埋d 食物

提下港女, 唔好任性野到成班黎圍 ...

又或者係d呀媽生左一堆有公主癌既女驚第時難出貨所以要攻擊樓主

珍珠宮

breadcheung 發表於 18-10-17 17:50
又或者係d呀媽生左一堆有公主癌既女驚第時難出貨所以要攻擊樓主

唔理得咁多囉!

港女重係一副娘娘相, 要人神咁拜, 邊出到貨?

餐餐食咁貴, 結婚又要童晝婚禮, 又要樓, 個男好大負擔壓力大,返工受氣拍拖更受氣

係自己推走個男人架乍

男爵府

弱弱的問:
好似係嗰男仔丟d食物喎。甘嗰男仔可以自己坐/企係到食咗先再追,一係打包d食物再追,一係唔追淨食嘢。
所以係嗰男既浪費食物,唔係嗰女仔?

嗰女仔野蠻與否我唔知,走得去都係唔夠愛,想分啦。

子爵府

MeowMuiMui123 發表於 18-10-17 19:29
弱弱的問:
好似係嗰男仔丟d食物喎。甘嗰男仔可以自己坐/企係到食咗先再追,一係打包d食物再追,一係唔追淨 ...

食完或打包點追?走左去老遠了

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

miffyumiffy 發表於 18-10-15 02:43
真係難怪依家多咗有質素嘅香港男人都娶大6女人

又關事?係咪立食就代表會結婚先

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 18-10-15 08:30
同埋好地地一餐飯,可以好開心, 但為咗冇位,攪到不歡而散,好可惜

我同仔百幾蚊塞到飽一飽,食完仲去路 ...
我女超鐘意去IKEA食晚餐, 有時放學我會帶佢去爸爸度坐一陣, 然後就去IKEA食晚餐, 佢次次都好開心架!
我真心唔明IKEA有咩咁唔好啊! 又平又好食~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

別墅

bluetulip 發表於 18-10-15 03:12
講到似層層,其實你肯定知道人地因咩事而鬧交咩?

咪就係,唔好睇到表面既野就下結論啦。
都係個句,人地發脾氣,情侶吵架關你咩事,
影響到你咩?

你見到成車食物冇人食咁浪費,
有冇食埋佢呀?
身教呀!!!!!!淨係得把口唔夠架

伯爵府

miffyumiffy 發表於 18-10-15 02:05
我地間唔中去果度食, 星期日人多冇位,我地食企位添,我地都ok

琴晚我地見到情侶, 都25歲+,個男買完野 ...

我通常叫老公等位,我去買野食,買完剛剛有位

男爵府

好難講嘅,眼見未為真,如果個男仔喺有特別意思嘅日子同個女仔去傢私快餐,仲叫我搵位先,好多個都會走
無聊閒在家

侯爵府

miffyumiffy 發表於 18-10-15 02:05
我地間唔中去果度食, 星期日人多冇位,我地食企位添,我地都ok

唔知前因,可以前之前個女仔話揾左位先,但男友又話好快有位……n個前因後果,外人唔知好難就話人地……

伯爵府

我都試過黑面 話說萬分期待既一次約會, 竟然食譚仔, 真心忍唔住黑面。 然後當然無再行落去啦。

我覺得普通出街麥記都得啦, 但你唔知人地背後發生乜野事

伯爵府

回覆樓主:

或者佢地嚟食嘢前已經行到好攰,個女仔一早講咗等到有位先好買嘢食,係個男一意孤行,唔聽個女仔意見,話買嘢食就一定有位坐,點知買完嘢食都未有位坐,所以黑面!

加上之前可能又為咗其他事嗌過交,忍到買嘢食冇位坐,終於忍唔住爆咗出嚟呢!

唔可以睇單一畫面而定論

大宅

回覆樓主:

可能個女仔平時日日都同個男仔食m記,個日生日想著靚d食好d?可能拍拖紀念日?可能一早已經吵架,個女仔一早想走,係個男仔強行買,男仔浪費食物呢?

大6女人都會浪費食物。。都會黑臉,都會嬲到轉身走
香港女人好多時都好好,自己個女第時都會係香港女人,唔好下下覺得男人返大6結婚就係香港女人差,只係緣份

大宅

momimo 發表於 18-10-17 20:06
咪就係,唔好睇到表面既野就下結論啦。
都係個句,人地發脾氣,情侶吵架關你咩事,
影響到你咩?

第二時做佢新抱就慘,一個動作一句說話都俾佢無限想像上綱上綫。婆媳糾紛多亦因此而來,仲講到自己好識教仔好有修養咁,好心佢

洋房

IKEA 好食wor

別墅

比著我食埋先走

珊瑚宮

小寶貝兒 發表於 18-10-17 19:58
我女超鐘意去IKEA食晚餐, 有時放學我會帶佢去爸爸度坐一陣, 然後就去IKEA食晚餐, 佢次次都好開心架!
我真心 ...

我小孩都好like 。但就離家好遠

首頁

尾頁

跳至