自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

opl2 發表於 18-10-15 17:59
你係咪根本睇唔起自己食cheap 野啫
係咁強調食cheap 野,好開心
你開心咪開心囉,唔洗周圍講
其實做咩要強調自己食CHEAP野好開心?係咪食唔起貴野所以安慰自己?
定還是佢覺得食貴野係唔開心架?

子爵府

bluetulip 發表於 18-10-15 18:39

咁人地情侶嘈交又幾咁大件事呢?要勞煩你用隻死雞撐個飯 ...
岩呀, 佢個仔咁醒
咁祝佢個仔第時娶個大陸女人啦
既然樓主覺得大陸女人咁好

男爵府

香印提子 發表於 18-10-15 23:32
先唔好講個女仔因咩事要立即走呢樣野先,講真、我同我老公都覺得宜家d野好難食
...

認同
睇到個餐牌我根本唔會食

男爵府

jiji2 發表於 18-10-16 02:01
其實做咩要強調自己食CHEAP野好開心?係咪食唔起貴野所以安慰自己?
定還是佢覺得食貴野係唔開心架?

佢可能覺得個女仔嫌棄依間野,咁佢自己又食得咁開心,咪唔鐘意俾人歧視依間野cheap掛

都唔知咩心態,佢好似係自卑多d 囉,係咁強調食得好開心

我從來食野,只會用好唔好食去形容間餐廳
唔會話依間野我食得好開心or 好唔開心咁去形容囉
古古怪怪

jiji2    發表於 18-10-16 11:29

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 18-10-15 02:05
我地間唔中去果度食, 星期日人多冇位,我地食企位添,我地都ok

琴晚我地見到情侶, 都25歲+,個男買完野 ...

支持樓主, 好多欵似公主癌人仕出没, 我初時好開心講笑, 要接收埋d 食物

提下港女, 唔好任性野到成班黎圍剿,難為你

呢個時候企出黎, 預左加入戰團被插埋一份, 我預左,我給你站枱

珍珠宮

jiji2 發表於 18-10-16 02:02
岩呀, 佢個仔咁醒
咁祝佢個仔第時娶個大陸女人啦
既然樓主覺得大陸女人咁好

邊到女仔, 黑人白人黃種人, 最重要人品好啫!

男爵府

2023年兔年勳章

佢係咪叫咗熱狗餐咋?又真係幾抵嘅, $10 蚊雞又有可樂又有熱狗咁.......

男爵府

2023年兔年勳章

下次咪帶佢去HMV, $5 蚊 一個熱狗!

男爵府

miffyumiffy 發表於 18-10-15 13:06

我都唔識佢地,等唔等位先唔關我事,又唔係幫我等位

你咁緊張浪費食物,食埋佢地d野,咁咪唔會浪費囉!我諗佢地應該唔係特登買d野黎浪費嘅,情侶嘈交就係咁,唔通因為浪費食物就可以小題大造無風起浪?敢問你同你個仔同你表弟係咪從來冇試過浪費食物?其實有好多港女/港男行為比起浪費食物更恐怖。

男爵府

水晶宮

sjnl43 發表於 18-10-16 02:20
支持樓主, 好多欵似公主癌人仕出没, 我初時好開心講笑, 要接收埋d 食物

提下港女, 唔好任性野到成班黎圍 ...

放心啦,我都唔識佢地,佢地講咩關我咩事, 幾百留言我鬼得閒睇,我講完我要講嘅野就算,佢地浪費緊自己時間同數據

我都愕然一入黎300+, 我只見到班面目獪寧嘅人, 仲加埋把臭口,想像到係咩人啦,人格真係好可怕 個阿媽有如此品德,仔女好慘

我自己圈子都遇過呢啲人, 我點會得閒啋佢地, 慶幸自己早走早著,我真係好多時間咩,有時間睇我韓星好過啦

謝謝你,我真係完全冇野,我跟本唔識佢地,尤其講到自己blue blood咁高尚, 我得啖笑

大宅

sjnl43 發表於 18-10-15 02:20
回覆 miffyumiffy 的帖子

怪唔得男人要返大陸娶, 北嫂有巿場, 要多謝呢d 無家教啊姐

娶咗返嚟,拎咗身分證,拋夫棄子,跟佬走。
一定有市場~

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 18-10-16 05:48

放心啦,我都唔識佢地,佢地講咩關我咩事, 幾百留言 ...

你EQ真高試過比人追住咬,懶回講明由佢,點知人家以為得利, 更加放任

隔住個MON都感到人唔肯接受意見, 盛氣凌人,好難相處, 就算真係有好多好處, 都要讓人接受吧

正如間公司好好Offer 但係老世持住咁, 為人太過, 伙記情願簡另一公司offer 無咁好, 起碼唔洗受氣

咁都唔明, 就注定孤獨

珍珠宮

babypig2017 發表於 18-10-16 06:21
一定有市場~

未必架, 個男人經濟條件不變, 走黎做咩

就算無感情, 當打工咁計

公司package好, 出面無好offer 你走唔走

女人老左幾年生左仔, 咁易出面有更好offer咩

取人長處補自己短, 無叫你委曲求存, 遲d 先發圍啫, 好似樓主個case其實女仔都瘀

比人當戲睇

水晶宮

babypig2017 發表於 18-10-16 06:21
一定有市場~

我見c6有啲fd都娶了大6老婆,佢地普遍大學畢業,月入30k+, 住私樓, 最主要原因係要番大6做野

水晶宮

sjnl43 發表於 18-10-16 06:22
你EQ真高試過比人追住咬,懶回講明由佢,點知人家以為得利, 更加放任

隔住個MON都感到人唔肯接受意見, 盛氣 ...

唔關EQ事,我有老公有仔有家庭要照顧有工要番, 我星期六搬office, 公司pack野忙死,時間都唔夠用,何必要浪費時間精神起呢啲無謂人身上

無品嘅人實在太多太多, 點理得咁多呀,同自己啱傾嘅家人朋友一齊,活得開心自在就夠啦,做人開心又一日,唔開心又一日, 我會揀開開心心咁過,唔會為唔識嘅人去激自己同自己過唔去

睇見佢地面目獪獰把口又臭,都幾嚇人, 所以我先唔回帖, 我唔想變成同佢地一樣

佢地鍾意繼續浪費自己時間數據起呢個帖,繼續囉,我都唔得閒睇

珍珠宮

saming999 發表於 18-10-16 02:28
佢係咪叫咗熱狗餐咋?又真係幾抵嘅, $10 蚊雞又有可樂又有熱狗咁.......

人地有計謀個d 咪扮掃街都巧膠興, 好natual 好pure 唔計較

餐餐都一千幾百落樓,唔貴唔食, 好易比人感覺呃飲呃食收兵,人地覺做傻仔

隔唔屎張就下

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 18-10-16 07:00
唔關EQ事,我有老公有仔有家庭要照顧有工要番, 我星期六搬office, 公司pack野忙死,時間都唔夠用,何必要 ...

啱! 遇到惡意挑機,我都唔會啦咁

說話講左, 明就佢地福份, 唔明無法

水晶宮

miffyumiffy 發表於 18-10-16 07:00
唔關EQ事,我有老公有仔有家庭要照顧有工要番, 我星期六搬office, 公司pack野忙死,時間都唔夠用,何必要 ...

但又會為唔識的人而上網開舖作故仔,仲要講足一日一夜,確係好忙

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

好奇怪,琴日睇完呢個post,我覺得樓主講野好正常。唔理咩原因,浪費食物係唔啱,唔鐘意食一早就唔應該排隊,就係咁簡單!

首頁

尾頁

跳至