姨媽傢私餐廳好失禮咩

白骨夫人
|
喺餐廳入面應該會有人同佢善後食咗佢卦
真係倒嘅話就真係浪費
佢呢個行為只可以怪要人幫佢執手尾
可能佢之前已經醞釀緊情緒
或者本身個人有一啲毛病
我唔會評論人
淨係覺得咁無聊既po點解呢個post所以去到廿幾版哈哈
白骨夫人
|
Sor係十幾版
sjnl43
|
白骨夫人 發表於 18-10-19 15:06
喺餐廳入面應該會有人同佢善後食咗佢卦
真係倒嘅話就真係浪費
佢呢個行為只可以怪要人幫佢執手尾

未必個個敢搏, 一陣比人當偷食咪死, 同枱其他客未必敢掂, 容咩易港女黎個回馬槍, 返黎話你偷佢食物

miko0702
|
tinymicmic 發表於 18-10-18 01:04
第二時做佢新抱就慘,一個動作一句說話都俾佢無限想像上綱上綫。婆媳糾紛多亦因此而來,仲講到自己好識教 ...

絕對同意,呢啲咁既三姑六婆唔知頭唔知路就多口亂講人,其實最冇修養冇家教就係佢
白骨夫人
|
sjnl43 發表於 18-10-19 15:24
未必個個敢搏, 一陣比人當偷食咪死, 同枱其他客未必敢掂, 容咩易港女黎個回馬槍, 返黎話你偷佢食物

可能我個人好啦個心地比較
我會俾返錢佢囉最多
A_lcy
|
miko0702 發表於 18-10-19 15:25
絕對同意,呢啲咁既三姑六婆唔知頭唔知路就多口亂講人,其實最冇修養冇家教就係佢
...

有d 太太係好鐘意話人個仔咁咁咁,再讚自己個仔
其實bk 都好多育兒專家成日賣花讚花香
jelly-pudding
|
講真,係個男仔蠢,未有位買乜鬼嘢食。 買完等半個鐘都冇位啲嘢食咪凍晒?

女朋友,真係嬲起上黎點考慮得咁多,真係谷到一肚子氣仲要陪你企多半粒鐘等嗎?火遮眼果一刻點諗到咁多嘢。。。 不過,點解企一陣等一陣位都要咁嬲呢?呢個又係另一個要探討的問題。
olaucc
|
sako 發表於 18-10-15 02:20
可能個女一早講冇位去第度食,個男話買咗先啦等等有位㗎喇 ,然後買完都冇位 ,
個女仔咪發脾氣走囉。
睇唔 ...

咁咪一樣即係冇位坐就唔食咁咪唔好食囉,發脾氣走最敗筆,男友買嘢食已經係過份,唔一齊買?咁妳又唔去買?老馮serve妳架,一段關係係要互相尊重,唔係一方利用。
sjnl43
|
olaucc 發表於 18-10-19 16:12
咁咪一樣即係冇位坐就唔食咁咪唔好食囉,發脾氣走最敗筆,男友買嘢食已經係過份,唔一齊買?咁妳又唔去買 ...

識相互尊重咪有家教, 朋友同學都係, 唔好講拍拖有機會成夫妻

任何關係,尊重是基礎吧, 一人一份力, 個男買野食, 女揾位,拍檔黎

點會買得黎凍晒之說? 個男子行運, 婚前知係咁既人
不理不理
|
星期日去邊到都要位架啦
mandychan1611
|
太多人又冇位,我都會即走……當然唔會去買左野食先才走
LittleRoxie
|
miffyumiffy 發表於 18-10-15 02:05
我地間唔中去果度食, 星期日人多冇位,我地食企位添,我地都ok

琴晚我地見到情侶, 都25歲+,個男買完野 ...

我之前冇回過但我撐你
我出名公主病,但如果見多人會即走
但如果朋友/男友/老公
已經買咗嘢食,咪立食囉,企得幾耐

bleeblee
|
miffyumiffy 發表於 18-10-15 02:05
我地間唔中去果度食, 星期日人多冇位,我地食企位添,我地都ok

琴晚我地見到情侶, 都25歲+,個男買完野 ...

我開始明白點解呢度無人講野,同無咩新話題
JFL
|
miko0702 發表於 18-10-19 15:25
...

系囉,聽到人嘈兩句,作到咁大篇嘢出黎,唔做TBB篇劇真系side 咗佢!
yanbb12
|
bbsonyy 發表於 18-10-14 12:15
根本唔知個女仔走的原因, 係樓主自己估出黎, 估完就當真, 上網開post講人, 仲要有人附和。。。咩事。。 ...

只因想像力太豐富
yanbb12
|
sako 發表於 18-10-14 13:03
我係唔明點解成日都要搵位話個個都係港女咁,
我地香港女仔其實好多都好好好好咖,
相信各位都識唔少為頭家 ...

有人話要教個仔小心呢啲港女
我亦要教我囡要遠離呢啲港媽99
yanbb12
|
littlecar 發表於 18-10-14 16:45
其實後生女係任性,突別好多爸爸好錫女,我支持女仔係未嫁前唔好受委屈,特別係可能佢地唔多見,想有個靜D ...

無錯呀,呢啲咁冇plan又唔識睇人眉頭眼額嘅男仔,早走早著
JoanC
|
又唔知之前有無嘈交,點能夠見到一幕就話係個女仔唔想等位就發脾氣走呢?可能之前係男嘅俾女鬧緊有小三,男仲要扮無嘢去買嘢食,仲要點個女去搵位呢?

而且話個女仔發脾氣走,浪費食物,其實浪費食物係個男仔啫!明知女友黑緊面仲要堅持去買嘢食!話大嘥鬼,應該係指責個男囉!
LittleRoxie
|
yanbb12 發表於 18-10-24 06:45
無錯呀,呢啲咁冇plan又唔識睇人眉頭眼額嘅男仔,早走早著

個女仔太公主病
男仔又唔通氣
其實兩個都有問題