母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

好想放棄人奶路,本身已經係窮媽,追奶已經好痛苦,工人仲要成日倒奶,明明食4-5安,就熱6安,明明分好一樽樽,佢又要將唔同溫度既奶倒埋一齊,倒完又唔認!我自己泵幾多自己知呀x你!
奶奶又係咁,個女有次餓到痴線,咪俾奶粉先囉我唔介意,你唔好撚熱完我支奶話唔夠熱再餵奶粉丫屌!
老公又唔鍾意街餵!圍哂巾,都要我個女放口,食返奶粉,我都唔知點行落去
我返7點,5點就要起身泵,日日咁辛苦都唔知為咩。好啦返完通宵,俾咗個女工人照顧,話飲奶叫我啦,點知又係食咗奶粉,屌我想埋身呀仆街,我咪係要起身泵奶,我想抱住個女唔係奶泵呀屌你

大宅

yanbibi 發表於 18-10-15 07:14
好想放棄人奶路,本身已經係窮媽,追奶已經好痛苦,工人仲要成日倒奶,明明食4-5安,就熱6安,明明分好一樽 ...

唔好買奶粉。破釜沈舟

男爵府

我都明本身窮,辛辛苦苦揼得咁dd ,仲要冇心機餵,餵一陣又話阿b唔食..要倒!最慘阿b 未夠鐘又因爲岩岩食唔夠而快左起身再食先慘

男爵府

人奶路預左大把野聽,最緊要身邊果個,相信佢出聲佢呀媽都唔會唔跟,姐姐見到個個都跟唔敢唔跟!

洋房

我奶奶咪又係成日晒我d 奶, 明明呀b 唔係好肚餓,岩岩食完一個鐘,bb 一喊又坐支5oz, 結果係左1oz 就唔要, 放耐左又要倒。之後仲話d 奶唔夠,又話稀
我每日凌晨起身泵奶,好q 攰,仲要俾佢咁晒野,我老公仲衰,成日叫我餵奶粉。冇奶就話姐,根本上唔浪費咁多,夠食有餘

複式洋房

回覆樓主:

聽到都心痛,我自己餵樽,一滴都唔會嘥㗎。

複式洋房

好想放棄人奶路,本身已經係窮媽,追奶已經好痛苦,工人仲要成日倒奶,明明食4-5安,就熱6安,明明分好一樽 ...

媽媽唔好灰心,同老公傾下,要有啲意志堅持呀!你係媽媽,想將最好嘅俾BB係冇錯架,
千其唔好因爲咁唔開心

我啱啱第一胎,生完三星期,期間自己媽咪都不停叫我唔好餵,話我泵咗半個鐘,得嗰少少,
又話我埋身餵得唔好搞到BB食唔夠扭計,
搞到我心情好差!

每次阿B喊,就即刻話沖奶粉,鬼唔知奶粉方便d,我自己都冇嫌辛苦,
我黎緊返工都打算泵奶,我阿媽叫我返工停餵人奶,我都堅持會餵落去,唔夠先補奶粉!

大宅

完全明白,加油

別墅

同家人溝通下,教育下母乳嘅好處。始終其他人冇自己湊得咁好,有時唯有自己功夫做足啲,自己都冇時間的時候,唯有將就一下,啲奶嘥咗啲都冇辦法,最重要係BB仲有得食,食得幾多就幾多。記住餵哺母乳係為咗BB同埋自己,唔好為咗其他人而抹煞左BB食母乳嘅機會呀!真係要放鬆啲,唔好俾咁大壓力自己,全家人都會輕鬆啲,奶量都會多啲!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊