自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

IloveJJ 發表於 18-10-15 11:15
我扒文都見好多JM話fancl飲嗰隻有效,不過太貴啦!我去日本,見藥妝咁多骨膠原粉賣,咁我就諗可能都有效卦 ...

係,我之前都飲開明治金裝果隻骨膠原粉,不過飲飲下懶想轉丸,fancl飲果隻我都係嫌貴,長飲唔化算

大宅

IloveJJ 發表於 18-10-15 11:00
我唔知係咪真係work,我一向食雞蛋,骨膠原粉就食咗兩年左右啦!我食明治嗰隻,就咁放落任何飲品食物都得, ...

骨膠原粉邊度買最平?tks

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

IloveJJ 發表於 18-10-15 11:00
我唔知係咪真係work,我一向食雞蛋,骨膠原粉就食咗兩年左右啦!我食明治嗰隻,就咁放落任何飲品食物都得, ...
一定要加落飲品度?
咖啡奶茶果D得唔得?
會唔會有怪味丫?

我個人都比較懶...
想睇下有冇D快靚正既方法

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

其實適量地做自己喜歡嘅事,保持心境開朗就得㗎喇. 唔會話想食呢樣又唔敢食, 嗰樣又唔敢食, 又迫自己每天做好多美容程序; 又或者多一粒瘡仔就如臨大敵咁樣…… 我有啲朋友就係
咁, 塊面 少少嘢就好緊張, 追求百分百完美, 又要搵醫生搞又要做美容療程 , 付出咁多又唔見靚好多

大宅

回覆樓主:

做運動、早睡早起、不煙不酒!

珊瑚宮

IloveJJ 發表於 18-10-15 11:24
咖啡奶茶都得,不過隔離帖樓主話咖啡無咁好喎,我唔識嗰啲原理,佢話乳酪就有加乘作用。湯都得架!個說明書 ...

等我又留意下先...
想問..如果係日本買..係咪會平好多呢?

子爵府

油拔法

公爵府

虎到金來勳章

咩都好,最緊要定期做身體檢查。

禁止訪問

珊瑚宮

IloveJJ 發表於 18-10-15 12:25
係平過香港,但平幾多就唔記得了。

咁值唔值得係日本買呢?

禁止訪問

子爵府

saladfavour 發表於 18-10-15 07:51
在職媽媽,要照顧兩個初小的女無工人,平日除會用簡單護膚品、敷下面膜、少飲凍飲外,都無咩特別保養。

想 ...

最好保健的方法,一定係從生活各層面做起
1.飲食
2.運動
3.作息
4.壓力

飲食,唔需要太依賴中醫角度的食療。唔係話中醫唔好(我以前都有睇中醫)但有d人過份依賴中醫,食住中藥又食療,但其他生活方面毫無改善,結果身體都係唔好。我有個親戚四十幾歲人成日一路食中藥,又跟中醫講話戒好多食物,咪又係呢度病個度痛!我以前睇個中醫講得好好,佢話中藥係輔助,但自己都有好多野要注意!

飲食:少糖少鹽少添加劑,糖係人老化的元凶。要食得清淡,食多d天然食物,即係要eat clean。不要亂節食。要多菜少肉。補血就食多d鐵質食物,及食多d維他命c食物幫助鐵質吸收。

運動:每星期至少三次、每次至少30分鐘中等強度帶氧運動

我身邊識d人,有運動習慣的,睇落都明顯young d

作息:三餐定時食,早餐食得豐富d,唔好唔食晚餐。每餐營養均衝,唔好懶健康食個沙律就當食左一餐。要早睡早起,夜晚睡覺至少7小時。不要捱夜。

壓力:呢個很難,因為人人生活都會有d壓力。但自己盡力安排worklife balance。放假時放假,同埋調整自己心態、情緒,睇野唔好小小事睇到好大件事咁,盡量平常心面對生活,有唔開心、壓力,要搵方法紓緩、搵人傾訴。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

充足睡眠+運動

首頁

尾頁

跳至