有無人瞓單人床買雙人被來冚?

tell-me-y
|
買雙人被比d 仔女冚?

雙人被queen size 86*86寸會不會太大張?

還是都OK呢?
|
我仔女單人3呎半床都係用雙人被,我就用queen size,最怕冬天轉個身冇被,所以一定會買大。
siumak
|
tell-me-y 發表於 18-10-15 09:04
買雙人被比d 仔女冚?

做女時阿媽都係買雙人被俾我。

Charlotte_mom
|
我都係,單人都鐘意用大被,好有安全感
maymay220hk
|
2個仔都系用雙人被
小木偶媽咪
|
我係買雙人被比囡囡的
早兒媽媽
|
我3呎闊12吋厚床用4呎床單
fanny590
|
有, 單人用雙人被
Rita
|
我仔已經成個大人size,單人被一轉身已經蓋唔到身體,所以用雙人被好耐
JD930    發表於 18-10-15 15:48
wcpcelia    發表於 18-10-15 14:47
loved    發表於 18-10-15 13:13
馬爾泰若㬢
|
由細到大都係用雙人被,宜家同C6都要一人一張被。
kit2004
|
單人床雙人被
cake05
|
有,阿女單人床,雙人被,兩公婆要加大被
milk2008hk
|
被會買大
kiko_mami
|
我女用雙人被,我自己用queen szie 被,張被大d舒服d
tell-me-y
|
kiko_mami 發表於 18-10-15 12:22
我女用雙人被,我自己用queen szie 被,張被大d舒服d

雙人被跟queen size 被有什麼不同呢?我以為是一樣的
KTKTKT5
|
之 發表於 18-10-15 09:34
我仔女單人3呎半床都係用雙人被,我就用queen size,最怕冬天轉個身冇被,所以一定會買大。
...

我幾年前係一田大減價買大豆被, 百幾蚊已經好平, 售貨員問我要咩碼? 我諗緊, 售貨負話細、中、大同加大一樣價錢 我貪心要加大 , 打雙冚, 過左個暖粒粒嘅冬天
wcpcelia    發表於 18-10-15 14:47
blackberry
|
Charlotte_mom 發表於 18-10-15 09:59
我都係,單人都鐘意用大被,好有安全感

我老公同你一樣,仲要雙人加厚 我同佢係分被瞓的,最煩係洗佢d被
yeikaki
|
tester5
|
tell-me-y 發表於 18-10-15 09:04
買雙人被比d 仔女冚?

我冇呀,單人床跟單人被。佢地又唔係太大個,未需要大被,太大張反而擔心易整跌落地。
girlbear
|
被買大啲好