新手 : 爆旋陀螺

monkichi630
|
小兒(未滿6歲)剛開始接觸爆旋陀螺,
但坊間比賽要滿6歲才可參加,
請問除了觀塘APM爆旋陀螺餐廳可以玩陀螺外,
請問仲希咩地方可以俾小朋友互相交流心得呢?

馬爾太
|
公園、圖書館後樓梯、有時反斗城都會有。
monkichi630
|
馬爾太 發表於 18-10-15 09:21
公園、圖書館後樓梯、有時反斗城都會有。

等我留意下先,謝謝
pretty_cat
|
Apm上面間反豆城都有個盤比小朋友玩下。
wcpcelia    發表於 18-10-15 15:10
monkichi630
|
pretty_cat 發表於 18-10-15 10:10
Apm上面間反豆城都有個盤比小朋友玩下。

下次放假再出去睇下先,不過你唔講,我真係唔知apm有反斗城
大檸樂
|
monkichi630 發表於 18-10-15 10:16
下次放假再出去睇下先,不過你唔講,我真係唔知apm有反斗城
卡拉ok個層.其實係特買場.
mavis625
|
fb 有個叫「爆旋陀螺比賽會」咁上下嘅page ,你可以望吓,間中有不同大小型比賽可以玩下
carrina
|
去fb search 一下, 有D買爆旋陀螺o既網店有時都有搞小比賽. 我最近見一間叫"食玩xx", o個個老細個仔好似都好細, 但又有玩. 不過我就未去過佢工厦個舖頭.
monkichi630
|
mavis625 發表於 18-10-15 14:12
fb 有個叫「爆旋陀螺比賽會」咁上下嘅page ,你可以望吓,間中有不同大小型比賽可以玩下
...

睇左,佢地既比賽要滿6歲先可參加
monkichi630
|
carrina 發表於 18-10-15 14:20
去fb search 一下, 有D買爆旋陀螺o既網店有時都有搞小比賽. 我最近見一間叫"食玩xx", o個個老細個仔好似都 ...

有時間去佢鋪頭睇下先,thanks
little_dragon
|
回覆 monkichi630 的帖子

我有時約呀仔啲同學仔,等佢地較量,亦是社交的一種
mavis625
|
monkichi630 發表於 18-10-17 12:23
睇左,佢地既比賽要滿6歲先可參加

入會要6歲,玩就唔駛,佢fb page 會講邊日响邊度有比賽,啱時間去玩就得
EMINGT
|
希望不要在家玩,因為住樓下果間企煩爆,係咁有野打落天花板幾嘈的
我樓上的小孩就是這樣玩到晚上十一點
wing5988
|
叫仔仔問吓同班同學有冇玩
順便可以識多幾個朋友
ckfamily
|
今日見到新蒲崗Mikki 商場有比賽
tsung
|
有時Aeon style玩具部會有比賽或者推廣活動
monkichi630
|
EMINGT 發表於 18-10-17 16:11
希望不要在家玩,因為住樓下果間企煩爆,係咁有野打落天花板幾嘈的
我樓上的小孩就是這樣玩到晚上十一點 ...

多謝提醒.
我地係地墊上玩,一般係8點前玩,希望冇影響到其他人啦
monkichi630
|
ckfamily 發表於 18-10-17 16:59
今日見到新蒲崗Mikki 商場有比賽

知道呀,但只限6歲以上小朋友參加