親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇中間酒店評價幾好,近tower hill tube,
但係睇metro map好似去邊都要轉幾次車,而倫敦啲站又好大,可能轉一次車都要行好耐.....

請問有JM熟悉呢區可以請教吓呢?
Thanks

子爵府

ooneko 發表於 18-10-15 10:18
但係睇metro map好似去邊都要轉幾次車,而倫敦啲站又好大,可能 ...

暑假住過Four Seasons , 因為在Zone 1, 去主要景點十分方便。

wcpcelia    發表於 18-10-16 09:50

男爵府

開心吸收勳章

視乎你嘅路缐啦,我個人鍾意住notting hill gate , high street Kensington / south Kensington 多d, 純粹個人喜好

大宅

Q10 發表於 18-10-15 12:11
暑假住過Four Seasons , 因為在Zone 1, 去主要景點十分方便。

我都係住zone 1, 等我一陣再睇吓先, thanks

大宅

BabyRonXo 發表於 18-10-15 14:50
視乎你嘅路缐啦,我個人鍾意住notting hill gate , high street Kensington / south Kensington 多d, 純粹 ...

多謝你嘅介紹 一陣睇吓呢幾區嘅洒店先

男爵府

回覆 ooneko 的帖子

我會推薦St. Pancras Renaissance Hotel London, 地點好, 就在St. Pancras Tube Station / 火車站KingCross 近在咫尺!

酒店本身就是歷史, 145年歷史! 地下Hallway 好多人像畫好似Harry Potter入面D畫, 隨時會跟你打眼色,說話咁好有歷史氣氛. 門口外有好多巴士可以去好多景點!

行多5分鐘就係British Library, 地下有展廳睇 莎士比亞的原本手稿, 《金剛經》的早期印刷本, 印度的古圖書, 幾百年仍keep 得好好, 彩色添呀! 莎士比亞的字很秀麗, 大開眼界

wcpcelia    發表於 18-10-16 13:49

大宅

like_travel 發表於 18-10-16 13:04
回覆 ooneko 的帖子

我會推薦St. Pancras Renaissance Hotel London, 地點好, 就在St. Pancras Tube Stati ...

多謝你嘅詳細介紹。

我鐘意呢種風格嘅洒店,好吸引好靚!
Suites好正,尤其是有樓梯嗰間。
而且附近近library都好,我有興趣去呀,感謝你嘅推介

like_travel    發表於 18-10-16 22:44

大宅

ooneko 發表於 18-10-15 10:18
但係睇metro map好似去邊都要轉幾次車,而倫敦啲站又好大,可能 ...

我暑假住Novotel Tower Bridge, 近Tower Hill station 算方便,而且2人房可供2個16歳以下孩子一起住,有2張加床,16歲以下早餐免費,早餐幾好架!

大宅

ILMAMA 發表於 18-10-16 19:58
我暑假住Novotel Tower Bridge, 近Tower Hill station 算方便,而且2人房可供2個16歳以下孩子一起住,有2 ...

終於等到有住過近tower Hill 嘅Jm回覆

請問你搭tube出去玩轉車會唔會要好耐呢?
如果係我考慮住其他jm介紹嘅區了
Thanks

大宅

ooneko 發表於 18-10-17 05:12
終於等到有住過近tower Hill 嘅Jm回覆

請問你搭tube出去玩轉車會唔會要好耐呢?

轉車也ok, 去Borough Market 福爾摩斯博物館Tower of London St Paul’s Cathedral Covent Garden London Eye HMSBelfast 也ok, 附近也有巴士站。去景點也算方便,但附近食店不多。

wcpcelia    發表於 18-10-17 08:31

大宅

ILMAMA 發表於 18-10-17 07:29
轉車也ok, 去Borough Market 福爾摩斯博物館Tower of London St Paul’s Cathedral Covent Garden London ...

多謝你,好詳細嘅回覆
我見好多訂洒店嘅網站都話附近比較少食店,不過呢區較靜好似舒服啲,而且可以喺河邊散吓歩。

珍珠宮

好媽媽勳章

ILMAMA 發表於 18-10-16 19:58
我暑假住Novotel Tower Bridge, 近Tower Hill station 算方便,而且2人房可供2個16歳以下孩子一起住,有2 ...

請問暑假期間大概幾錢一晚?

大宅

sunnygirl 發表於 18-10-21 05:57
請問暑假期間大概幾錢一晚?

包埋4人早餐,2大2位16歲以下住宿,每晚大約1800

男爵府

回覆樓主:

我住 Hilton Paddington, 去景點和機場都好方便

珍珠宮

好媽媽勳章

ILMAMA 發表於 18-10-21 06:41

都ok 喎,thanks!

珍珠宮

好媽媽勳章

ILMAMA 發表於 18-10-21 06:41

請問你大概提早幾耐book? 我 search 19年暑假嘅價錢,要二千四﹑五蚊一晚

大宅

sunnygirl 發表於 18-12-22 11:56
請問你大概提早幾耐book? 我 search 19年暑假嘅價錢,要二千四﹑五蚊一晚
...

我去年11月訂

珍珠宮

好媽媽勳章

ILMAMA 發表於 18-12-22 18:20
我去年11月訂

點解貴左咁多嘅

男爵府

lamwwjd 發表於 18-10-21 07:24
我住 Hilton Paddington, 去景點和機場都好方便

你好,請問你之前住Hilton Paddington 舒適嗎?夏天時冷氣夠凍嗎?我打算住4人既family room.

男爵府

回覆 mami42 的帖子

我們也是四人房,冷氣不夠凍,只是交通方便

首頁

尾頁

跳至