好多肥人堅持自己係水腫! 唔係肥!

yucl_hk
|
佢話做運動減唔到,
要食排走水分既野就瘦到!

無錯脾胃有問題就體內積水係會水腫,
最有效方法就係運動!

但d肥人堅持食療都唔去做運動!
bobo88hk
|
一個字 懶 亦有人講反彈
mmya
|
你咪由得佢囉
wcpcelia    發表於 18-10-15 11:36
新秦先生
|
我唔係窮,係D錢放左係馬會未拎得!
貧窮媽媽
|
仲有話自己係肌肉形,骨架大
andyman
|
yucl_hk 發表於 18-10-15 10:53
佢話做運動減唔到,

佢又講得對的, 人體有70%水份, 減左呢部份, 200磅的人只淨60磅, 真太廋了
sueyee
|
我認我自己係肥架。邊會水腫到變肥咁誇張,自己呃自己。
miffyumiffy
|
我都有水腫問題, 中醫話長期在office坐起度雪住,血液循環差

我都有肌肉型問題
yucl_hk
|
貧窮媽媽 發表於 18-10-15 11:08
仲有話自己係肌肉形,骨架大

哈! 骨架大!

不過有d係5呎4吋骨架大
mint2014
|
如果1年365日,
日日都水腫.......
咁其實係自欺欺人
我是貓奴
|
yucl_hk 發表於 18-10-15 10:53
佢話做運動減唔到,

我現在努力減肥中,運動可以令水運化,再慢慢排出,小弟由188磅 減到165磅 用了三個月,目標是140
lionking666
|
自我安慰下啫。。。。
zaza0427
|
andyman 發表於 18-10-15 11:10
佢又講得對的, 人體有70%水份, 減左呢部份, 200磅的人只淨60磅, 真太廋了
...

笑左!!!!

持之以恆
|
係,我舊同事成日話佢身高175,重近200磅嘅老婆不是肥,是水腫。
sasatt
|
肥同水腫在眼位易睇d
腫既人眼皮位都會突出黎
TMC3012
|
人地like點講咪點講, 佢唔旭都冇計喎
ayi1
|
我家老人,唔話得唔勸得兼大條道理:
我唔係肥,係啲內臟跌曬落肚個位所以凸肚腩。我唔係蠢,我唔學咋,一學點會學唔識(要我哋買部iphone俾佢,淨係打出打入,但蘋果出最新款就要買俾佢)。我唔係唔去拜你死鬼xx,係骨灰龕位高到死行上山腳痛(無心就無心喇!)
miffyumiffy
|
我是貓奴 發表於 18-10-15 11:26
我現在努力減肥中,運動可以令水運化,再慢慢排出,小弟由188磅 減到165磅 用了三個月,目標是140 ...

我水腫減來減去都108, 中醫叫我唔好做咁多運動,太虛耗, 叫我收工番歸抖下, weekend先去做運動
jojojojom
|
我認我係肥
milau
|
ayi1 發表於 18-10-15 11:41
我家老人,唔話得唔勸得兼大條道理:
我唔係肥,係啲內臟跌曬落肚個位所以凸肚腩。我唔係蠢,我唔學咋,一學 ...

你家老人家都幾麻煩,多歪理