綱上買二手電器

magkwan
|
在綱上買二手電器,如抽濕機,出來交收時點樣知道那部機會開到?
Candy_CHUNG_LAU
|
magkwan 發表於 18-10-15 10:56
在綱上買二手電器,如抽濕機,出來交收時點樣知道那部機會開到?

上門交收

kelvin1206
|
咁勇敢, 電器都買二手
包包面
|
kelvin1206 發表於 18-10-15 11:09
咁勇敢, 電器都買二手

好多被遺棄電器,唔係壞左,而係環境和貪新既關係。
試左冇問題,都用得的。
物盡其用,環境保護,都好應該,減輕地球負擔。
oceandeepsea
|
唔好買,唔好成日諗住要環保,買左壞野,係無人會賠比你,拗起黎只會煩到自己,抽濕機開利都唔貴,買新啦

依d環保野唔係我地d小市民做,係都政府或私企做,即係d中古店,收番黎,再揾專業技工check過無問題,再經依d公司賣出去,咁先係正路
tansyneko
|
講個信字

我最近都有賣舊電器出去,唔係壞架,功能正常,只係我唔用,買返嚟只用得五次都唔知有無,咁咪賤賣出去囉,執返少少又唔駛阻住屋企,又有人要唔駛浪費
wcpcelia    發表於 18-10-15 14:08
雲妮鼠鼠
|
tansyneko 發表於 18-10-15 13:34
講個信字

我最近都有賣舊電器出去,唔係壞架,功能正常,只係我唔用,買返嚟只用得五次都唔知有無,咁咪賤賣出 ...

我都有買D小電器,幸運地遇到都是好人。
liy7239
|
早排買咗部放濕,OK冇壞,講個信字,少少勇
tansyneko
|
雲妮鼠鼠 發表於 18-10-16 16:01
我都有買D小電器,幸運地遇到都是好人。

都敏俊C
|

叫賣家拍片
carol-rol
|

之前放電動嘢我會主動話拍片唔想到時拗數,亦想對方睇清楚先買,費事浪費時間。不過大前提都係講過信字