口腔長出黑色的血泡

Giant
|
上個月生完今個月又生,有接近一毫子咁大,唔痛的,翌日就會散;請問有冇人知原因呀? 因我已食得好清,煎炸嘢都冇食、每日飲10杯水、3-4份生果。
Domokakaka
|
睇醫生好d wor
持之以恆
|
抵抗力差,我近半年都係咁,問過幾個ENT醫生,都話無事,祗要不是同一位置長時間係咁就無問題。
sushiroll    發表於 18-10-16 05:16
wcpcelia    發表於 18-10-15 15:59
ilovexo824
|
咁恐怖,第一次生就應該去睇,買個安心!
yucl_hk
|
係濕毒

要督穿排走的
Giant
|
ilovexo824 發表於 18-10-15 11:37
咁恐怖,第一次生就應該去睇,買個安心!

第二朝就會散,冇得俾醫生睇,又唔痛,所以冇理。
cy101
|
即係唔會變潰瘍? 唔會有傷口?
Giant
|
持之以恆 發表於 18-10-15 11:36
抵抗力差,我近半年都係咁,問過幾個ENT醫生,都話無事,祗要不是同一位置長時間係咁就無問題。 ...

我多數生響條脷,有時就生響兩邊的口腔。妳又生響邊個位置?
jollynoven
|
我都有生過,冇事,穿左唔生,熱氣
持之以恆
|
Giant 發表於 18-10-15 11:41
我多數生響條脷,有時就生響兩邊的口腔。妳又生響邊個位置?
口腔两邊,有時是針孔大小的紅點
lojo11
|
我叫呢D做紅豆... 當然血色係帶黑...好多時食熱氣野再加上咬到口腔嘅肉就會谷一粒出黎... 不過未試過一毫子咁大... 我有朋友試過谷到好大粒, 一蚊銀咁... 驚的制去睇醫生, 醫生幫佢用針筒抽走D血就無事...
lcn2009
|
Giant 發表於 18-10-15 11:31
上個月生完今個月又生,有接近一毫子咁大,唔痛的,翌日就會散;請問有冇人知原因呀? 因我已食得好清,煎炸 ...

我都試過幾次,係兩邊,唔痛,只係突然覺得腫腫哋,望-望就已經起佐,問牙医,牙醫話我自己咬到,所以起血泡,佢仲叫我睇吓兩邊,有d舊痕跡
good_pig
|
上個月生完今個月又生,有接近一毫子咁大,唔痛的,翌日就會散;請問有冇人知原因呀? 因我已食得好清,煎炸 ...

我試過即食熱氣野就會...無啦啦生又好少
bmuimami
|
我搵支針用火酒消毒拮穿佢放血就算
chengcheung
|
我叫佢做血pop, 熱氣就會生喺口腔兩邊
通常我用手指aur 爆佢就無事
miniyan
|
我都有生過,好大粒
果次係食剛炸好的西多士生GA
整穿佢再飲涼茶排毒
叮妹
|
Giant 發表於 18-10-15 11:40
第二朝就會散,冇得俾醫生睇,又唔痛,所以冇理。

我熱氣時會成日咬到條利或左邊大牙位置D肉,系超級痛,即時生粒黑血瘤仔不過冇你咁大,訓醒就冇事
叮妹
|
lcn2009 發表於 18-10-15 13:17
我都試過幾次,係兩邊,唔痛,只係突然覺得腫腫哋,望-望就已經起佐,問牙医,牙醫話我自己咬到,所以起 ...

我如咬到條利真系好好痛的
肥豹
|
chengcheung 發表於 18-10-16 01:03
我叫佢做血pop, 熱氣就會生喺口腔兩邊
通常我用手指aur 爆佢就無事

crystal媽咪
|

我有一排成日都會有,食清啲多啲飲水就好啲