有冇jm試過做完皮膚測試成功走到?

maymayY45
|
平時去skin care d ba咪好中意捉住你話比你試下product既質地 / 做個皮膚測試睇下你咩膚質既..
我個人好耳仔軟, 永遠試完再比人講多幾講都會買左野走, 但買完又覺得唔係真係咁岩自己..
想問下jm做完皮膚測試之後點樣先可以咩都唔買都全身而退到?
cinda72.
|
唔想買咪唔好做佢地d測試,咪唔驚走唔到囉
ms_ming
|
maymayY45 發表於 18-10-15 12:08
平時去skin care d ba咪好中意捉住你話比你試下product既質地 / 做個皮膚測試睇下你咩膚質既..
我個人好耳 ...

我試過去S K2做皮膚测试,结果我肌齡比真實年龄年輕七八年,佢有sell我,但我話唔洗,宜家我用的產品效果幾好,唔洗轉住 之後拎左佢D sample成功走左
LaLaLaLaLa22
|
SHISEIDO都有比我,我仲諗緊去唔去
Bossypig
|
我會堅決咁講要考慮下,然後笑笑就走
就算件野真係好岩好想買都會話要諗諗,唔好比人覺得你好想買,咁就氹你唔到
opl2
|
直情真係唔帶銀包去,吹你唔漲
HAPPY_CHILI
|
ms_ming 發表於 18-10-15 13:17
我試過去S K2做皮膚测试,结果我肌齡比真實年龄年輕七八年,佢有sell我,但我話唔洗,宜家我用的產品效果 ...

係咪間間SKII都有得做皮膚測試㗎?我都想知道我嘅肌齡呀。
仲有邊啲牌子有得做啊?
ms_ming
|
HAPPY_CHILI 發表於 18-10-16 20:19
係咪間間SKII都有得做皮膚測試㗎?我都想知道我嘅肌齡呀。
仲有邊啲牌子有得做啊?
...

上次我係fb登記測試,有得揀分店㗎
maymayY45
|
Bossypig 發表於 18-10-16 11:24
我會堅決咁講要考慮下,然後笑笑就走
就算件野真係好岩好想買都會話要諗諗,唔好比人覺得你好想買,咁就氹 ...
好難啊...我比人sell多兩sell就會覺得好似好岩自己咁..
同埋佢地d皮膚測試好似配合哂佢地d product咁.. 個result一定係適合用佢地既野
我都好懷疑d皮膚測試既真確性

cathszeto
|
maymayY45 發表於 18-10-18 11:33
好難啊...我比人sell多兩sell就會覺得好似好岩自己咁..
同埋佢地d皮膚測試好似配合哂佢地d product咁.. 個r ...
都好睇嗰consultation做啲咩同ba嘅解說我試過去mtm到做consultation個感覺都幾好 嗰到嘅ba會依相直說
真喺有需要嘅先會推介 唔啱你用嘅就算你話想買都會同你解釋你實際嘅需要 唔買野走都唔會勉強你
唔會好似周街拎住樽鹽mask嗰啲ba咁 做小小嘢就猛講你有幾"差"一定要用佢地咁
cccdaman
|
回覆 cathszeto 的帖子

呢間我都試過。佢地啲ba算好啦,系真系睇你需要黎介紹product
佢地連個consultation都好dum本
我之前做個陣有得試埋佢地個皇牌骨膠原眼膜,去眼紋一流,已經用緊第三盒
mamikongkong
|
cathszeto 發表於 18-10-19 10:27
都好睇嗰consultation做啲咩同ba嘅解說我試過去mtm到做consultation個感覺都幾好 嗰到嘅ba會依相直說
真喺 ...
mtm個consultation做幾耐到?
msckw
|
我次次試完都堅決話考慮下先,佢地吹你唔脹
cathszeto
|
mamikongkong 發表於 18-10-30 11:08
mtm個consultation做幾耐到?

好似大概20分鐘,因為佢地產品會根據皮膚分析調配,所以時間長少少

annz
|
LaLaLaLaLa22 發表於 18-10-15 17:12
SHISEIDO都有比我,我仲諗緊去唔去

我都唸緊呀
teddy923
|
我之前去sk2 都成功走到,佢好好人講完一輪,問我爽膚水精華會唔會用佢,我拒絕後就俾sample叫我返去試
manman豬
|
我之前做完呢d皮膚測試之後都冇買野.個sales冇黑面冇俾說話不特只.仲送d sample俾我返去試用.

chann902
|
唔好帶咁多現金... ... 堅決拒絕多幾次.
拎sample 返去試吓仲好. 唔係就哂錢架啦... ...