香港人真慘,買張演唱會門票都甘難

SandyMaMa
|
以前冇黃牛,只要肯排隊,就一定買到門票。但依家...
TMC3012
|
可以上網買, 所以難左
Sumyeema1
|
SandyMaMa 發表於 18-10-15 12:47

以前冇黃牛→→幾時?
peepee
|

下?!?冇黃牛?!? 廿幾年前<破壞之王>都做過啦~ 黃牛成
kit2004
|
點會冇,不嬲都有,但肯排隊多數買到。少左前面一人排十個果堆南亞人
jollyma
|
記得有法律人士講過,點解樣樣嘢都可以炒,即高於原價賣出,如樓,畫,錶,收藏品,偏偏門票唔得,好似話條法例已經好out
jasonhon88
|
其實全世界, 有邊個地方容易買演唱會票?

係睇下你睇邊個姐, 上次話另一個華仔開演唱會重有飛, 有無買到?
Mm233
|
岩岩先搵完ANDY的
好多網站光明正大賣緊黃牛
580個D賣緊2千左右
社會寄生虫
wcpcelia    發表於 18-10-15 15:48
Conybrownbb
|
香港人慣左咩都炒
AGa1111
|
peepee 發表於 18-10-15 13:21
下?!?冇黃牛?!? 廿幾年前都做過啦~ 黃牛成

我愛黎明!我愛黎明
hideewong0514
|
等了3小時網站也沒有反應
BEBEkawaii
|
90年代冇黑色絕望座位表就真,唔知幾時開始內部飛之後,就變成咁。根本源頭係內部認購太多,公售票太少。
Chhei930
|
tsung
|
hideewong0514 發表於 18-10-15 17:44
等了3小時網站也沒有反應

好慘
大姑娘
|

係囉。 以前我排隊都買到第六行
Poyau
|
絶望坐位表
MagDog
|
peepee 發表於 18-10-15 13:21
下?!?冇黃牛?!? 廿幾年前都做過啦~ 黃牛成

係難呀!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
SandyMaMa
|

回覆 Sumyeema1 的帖子

譚詠麟年代哦!
以前就算有內部認購,都只是頭十行八行,起碼我仲可以買到票入場,但現在?上網大塞車丶電話打不通丶排隊吾夠前面果羣排...
cy101
|
想問, 點解D 2手門票網站炒高黎賣就無人拉, 係紅館賣黃牛就被人拉? 前者就合法?
twotigers
|
jollyma 發表於 18-10-15 13:30
記得有法律人士講過,點解樣樣嘢都可以炒,即高於原價賣出,如樓,畫,錶,收藏品,偏偏門票唔得,好似話條法例已經 ...

咁仲未至於樣樣嘢,起碼棺材舖門口仲未有人龍排隊炒棺材。(但係晨早已有人炒陰宅)