消委會報告:12款儲水式電熱水爐比拼

fifilove
|
煤氣貴,唔少人都會用電熱水爐,今期消委會有測試,入秋想換爐既JM要睇睇,多款牌子既比拼

儲水式既特徵係要15分鐘以上預熱(儲熱水),唔好沖超過10分鐘涼

https://www.singtaousa.com/sf/19 ... 6%E6%B6%BC/?fromG=1
tsung
|
謝謝資訊
YIN0107
|

|
謝謝資料, 不過個人接受唔到呢種熱水爐, 煤氣貴都只會選擇用煤氣!
bb2
|

提子餅
|
電熱水爐有個好處係熱水有限,如果屋企有個水怪,尤其係冬天,你就知用煤氣同電熱水爐嘅分別
wcpcelia    發表於 18-10-16 10:01
vjdma
|
提子餅 發表於 18-10-15 15:40
電熱水爐有個好處係熱水有限,如果屋企有個水怪,尤其係冬天,你就知用煤氣同電熱水爐嘅分別 ...
水怪冇分,夏天同冬天一樣冲咁耐,我都爭扎左一輪,貴都繼續煤氣!
Jessy
|
電熱水爐有個好處係熱水有限,如果屋企有個水怪,尤其係冬天,你就知用煤氣同電熱水爐嘅分別 ...

你都有道理, 我用儲水式, 冬天感覺到開始無熱水就會快快手沖埋個涼, 的確係會慳水D
Poyau
|
謝謝分享
lina9316
|
習慣咗就好。
多謝樓主分享。用咗十幾年,正打算換
mimi88
|

100%同意
angelawyy
|
其實住村屋的我冇得選擇
bbkn882
|

玫瑰花茶
|

oceandeepsea
|
電寶係好野黎
ttjl7
|
謝謝資訊
Vin仔媽
|
多謝分享