想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日剛知道Bingo時,開心到呆咗,完全唔識俾反應醫生,佢係咁講一論注意事項,我係咁答係,其實腦中一片空白現正清醒先諗起我仲有好多嘢都唔知!想問吓大家,嚟緊要做啲咪安胎呢?由於高齡又是第一胎,所以特別緊張!啲人介紹飲雞精助著床,現在bingo係咪都仲要keep住飲?要飲到幾時?

大宅

回覆 Lovehopefaith 的帖子

謝謝意見🙏🏻不過滴雞精同雞精有咩唔同?我有聽過滴鷄精,但有人講過話有機會有啲中藥成份,而且又貴,話飲鷄精就可以,所以我才一直飲。如果滴鷄精先得,那咩牌子同邊度買好?

大宅

回覆 pigpigFF 的帖子

我傻吓傻吓都仲記得問醫生食400mcg夠唔夠佢話這是最基本,但平日食菜都會有嘅,所以唔洗食更高嘅!請問大家係咪都係食400mcg?

大宅

回覆 Christine2007 的帖子

只吃蛋白可以嗎?我覺得熟蛋黃超爛食,吃半生熟又驚有菌!

大宅

回覆 doubleh02 的帖子

恭喜晒你先!ivf這條路真不好行,失敗了真是非常絕望!不過一切已過去,現在換來好孕,一切也是值得的。薑唔係屬活血,唔食得咩?不過薑確實可以驅寒暖宮,有時太多資訊都令我好亂,同一樣嘢有人話有益,有人話唔食得,真係唔知信邊個!

大宅

回覆 Lovehopefaith 的帖子

謝謝!等我都買嚟飲先

大宅

回覆 PolarBear10 的帖子

多謝!我也祝你好孕!我是放鮮胎的,所以等候時間一定比你短,但都覺得那種等待是非常折磨人,日日都想快啲知結果,加上我完全冇著床出血,全程除了日日似谷m之外就無其他不適。雖然日日煲劇,迫自己唔好諗,但都無可避免會諗!直至Day12都仲未有m,加上頻尿又半夜要去廁所才覺得機會大啲(因我從不夜尿)!心也開始定少少,所以這是非常慢長的路,你一定要加油,心理質素好重要!

大宅

回覆 PetiteAmie 的帖子

你日日都有飲滴雞蛋?會唔會燥?我諗我都跟你一樣,只吃蛋白算,熟蛋黃太難食!

首頁

尾頁

跳至