明知 前度有外遇,我應唔應該講出嚟好?

Yukina
|

同前度分手咗十年, 間中仲有聯絡,hi-bye friend。 知道佢40歲終於都 有得結婚 戥佢開心嘅。 不過無意之中畀我發現 佢簽紙唔夠兩個月 (已經簽紙 未擺酒)同我某個common friend 搞埋一堆, 仲 講大話 話未結婚。 一個月後就係佢同佢老婆 擺酒嘅大日子 見到佢 老婆放咗啲 prewedding嘅結婚相 喺facebook,仲好期待地咁樣倒數日子。 呢個秘密 是否應該重幫我嘅前度 保守?
natachiu
|
閒事莫理
陣間比人過多事
Cclong19
|

除非佢老婆問你意見
如果唔係都係唔好主動咁做了
有啲女人 可能自己都估到 但唔想知 覺得對方識番屋企就可以
篤爆左佢 佢就想扮唔知都唔得了

Isaacymom
|
你諗住講俾邊個聽用乜身份講....
zitzai
|
每次呢啲 case 我都係問同一條問題:你點知佢老婆唔知?

我識得好幾個大婆係知道,但因為各種原因繼續一齊。有個根本個老公滾到都已經唔返屋企瞓,但過時過節 fb 依然見到佢地係 “幸福的一家人”
wcpcelia    發表於 18-10-15 14:46
LittleRoxie
|
Yukina 發表於 18-10-15 14:23
同前度分手咗十年, 間中仲有聯絡,hi-bye friend。 知道佢40歲終於都 有得結婚 戥佢開心嘅。 不過無意之中 ...

前度已過去

Rubik
|
唔會講,閒事莫理

helen02
|
唔會多事, 但會話俾common friend知道佢就來結婚仲一齊未必有好結果
Yukina
|
[quote]natachiu 發表於 18-10-15 14:25
閒事莫理
陣間比人過多事[/quote
我自問真係好難出席佢哋嘅婚禮仲 笑笑口咁樣祝福佢哋
HoshiSora
|
Yukina 發表於 18-10-15 14:23
同前度分手咗十年, 間中仲有聯絡,hi-bye friend。 知道佢40歲終於都 有得結婚 戥佢開心嘅。 不過無意之中 ...

你當初冇同呢位前度一齊,係你萬幸了。
現在和你前度背地裡搞在一起的,只是你的common friend ,
你前度又同你只是hi bye friend 。
而你同你前度的太太,應該不是friend 。
咁,
有什麼好做呢?

是是但但    發表於 18-10-16 10:18
|
唔好厚多士, 乜嘢都同你無關系, 就算佢老婆/common friend 問都唔會講, 講完!
美之選468
|
你與他己分手,他己是路人甲啦?
TMC3012
|
唔好講 扮唔知
flashsilver
|
既然係前度,點解又要理佢D野?
Jane1983
|
你地個common friend知唔知佢就黎結婚?
Yukina
|
HoshiSora 發表於 18-10-15 14:34
你當初冇同呢位前度一齊,係你萬幸了。
現在和你前度背地裡搞在一起的,只是你的common friend ,
你前度 ...

男方唔知道原來我識得 佢出面嗰個. 我亦都冇出聲講 話男方上咗我朋輩。

Ashleycorina
|
真人真事
有個朋友老公偷食,俾另一個朋友知道。
大家好朋友佢咪話佢知囉。
點知,個老婆勁嬲話
你估我唔知咩!你做乜要話我知?點解要我面對!

佢哋反左面。
YY1101
|
吾好理人啦
一陣以為你想破壞
Yukina
|
helen02 發表於 18-10-15 14:32
唔會多事, 但會話俾common friend知道佢就來結婚仲一齊未必有好結果

我驚講咗 如果個 common friend有乜嘢激烈行為 我變咗 令到成件事一鑊粥嗰個.
Yukina
|
Jane1983 發表於 18-10-15 14:40
你地個common friend知唔知佢就黎結婚?
我唔敢問