明知 前度有外遇,我應唔應該講出嚟好?

peggy65
|
你是前度,喺佢哋擺酒前踢爆,
你估佢老婆信唔信?
只會覺得你對佢老公餘情未了搞破壞。
故意中傷。
mysterious22
|
唔好講啦,你用咩身份講呢?一陣人地以為你搞事
Yukina
|
Ashleycorina 發表於 18-10-15 14:41
真人真事
有個朋友老公偷食,俾另一個朋友知道。
大家好朋友佢咪話佢知囉。

... 呢個世界做信鴿都係錯嘅
bubu7
|
zitzai 發表於 18-10-15 14:26
每次呢啲 case 我都係問同一條問題:你點知佢老婆唔知?

我識得好幾個大婆係知道,但因為各種原因繼續一齊 ...

X2 真是好多本身都知,見唔少
zaza0427
|
Rubik 發表於 18-10-15 14:29
唔會講,閒事莫理
同意 X 2

happymeowy
|
我會同前度講,希望佢回頭是岸
始終攪呢啲的人冇邊個有好下場,唔想佢後悔莫及
crispyyumyum
|
女人。。。。扮唔知算啦
pepemoon
|
唔好講
Yukina
|
peggy65 發表於 18-10-15 14:47
你是前度,喺佢哋擺酒前踢爆,
你估佢老婆信唔信?
只會覺得你對佢老公餘情未了搞破壞。

都分咗手成十年喇, 加上 我自己本身嘅男人條件 畀我前度好。 話我餘情未了嘅話實在太牽強喎。
yui1625
|
有D事情, 扮唔知好過強出頭呀
好似JM講, 分分鐘人地老婆隻眼開隻眼閉
人地既家事,唔好干預會好D
MM2H
|
Yukina 發表於 18-10-15 14:51
都分咗手成十年喇, 加上 我自己本身嘅男人條件 畀我前度好。 話我餘情未了嘅話實在太牽強喎。
...

每人都會認為自己果個最好,對方未必會有同感認為你另一半比較好,所以別無企圖
crystal媽咪
|
Yukina 發表於 18-10-15 14:23
同前度分手咗十年, 間中仲有聯絡,hi-bye friend。 知道佢40歲終於都 有得結婚 戥佢開心嘅。 不過無意之中 ...

前度嘅嘢唔好再理。
sinohk33
|
Yukina 發表於 18-10-15 14:51
...

好心你唔好多事,人哋老婆以為你唔抵得攪破壞,你個身份唔適合講。

你踢爆咗,于你何益?
Yukina
|
mysterious22 發表於 18-10-15 14:48
唔好講啦,你用咩身份講呢?一陣人地以為你搞事
所以本身諗住出席餐喜酒,而家都唔想去喇
heidys
|
Yukina 發表於 18-10-15 14:44
我驚講咗 如果個 common friend有乜嘢激烈行為 我變咗 令到成件事一鑊粥嗰個.
...

咁唔好專登講
但去佢prewedding fb 恭喜,希望你個朋友見到。
Ashleycorina
|
Yukina 發表於 18-10-15 14:48
... 呢個世界做信鴿都係錯嘅

係呀,我地無親眼見到,都唔知講乜好
親親小孩子
|
我唔會多事
二小姐
|
唔洗多事

試過有個好姐妹的男友,溝我地圍內女仔朋友,圍內唔計佢女友得6個女,佢另外溝咗兩個,佢咁做唔啱又傷左大家和氣,GALS TALK時就同返個女仔講,話佢男友咁咁咁

結果係個女仔走去問佢男友,男人梗係蛇咬都唔認,覺得我地屈佢男友,個陣嬲咗我地,重話係我地班女仔誤會喎,攪事喎。

咀對咀鍚左女仔A係誤會?
咀對咀鍚咗女仔B係誤會?
送花去女仔B公司係誤會?

誤會真係多
Yukina
|
heidys 發表於 18-10-15 14:56
咁唔好專登講
但去佢prewedding fb 恭喜,希望你個朋友見到。
萬一個朋友真係見到 到時我就畀佢轟炸一樣都係煩
Yukina
|
Ashleycorina 發表於 18-10-15 14:57
係呀,我地無親眼見到,都唔知講乜好
[size=44.3763px] 所以我知道呢件事成大半年我乜聲都冇出過, 只係見到 前度嘅老婆好興奮地 喺facebook度倒數日子 我突然 覺得唏噓