明知 前度有外遇,我應唔應該講出嚟好?

Yukina
|
princesscupcake 發表於 18-10-15 16:03
有咩証據先?

一班朋友出嚟飲嘢嗰陣第三者 同全部人講話佢自己交咗一個新男朋友, 然後 合照相片出現嗰個人就係我前度。 之後o嘴唔出聲唔知點反應。 嗰班朋友唔知道原來嗰個男人就係我個ex。
Yukina
|
saming999 發表於 18-10-15 16:16
佢有咗小朋友,她就會更加難離開,後果好悲慘哦,甘就要忍一世,好似個金山阿伯單case一樣,俾個男人呃, ...
你教下我我應該點做呀。 唔通我真係要守呢個秘密守成世呀? 我自己都 燈自己辛苦啦
rb2016
|
繼續睇fb食花生就夠啦。講左出黎,對任何一方都無好處
Yukina
|
KTKTKT5 發表於 18-10-15 16:00
如果係我唔會講, 因為萬一人地睇唔開, 咁點算
自然爆煲都有機會睇唔開㗎, 今鋪真係 講又死唔講又死
Jasmine-4711
|
可否勸你的common friend 收手。

但難保個男的不再找小三。
tansyneko
|
梗係唔講啦,你sure人哋老婆唔知?閒事莫理
chanxho
|
唔會講啦,有時佢地雙方都知既,只不過無踢爆者
Yukina
|
Jasmine-4711 發表於 18-10-15 16:23
可否勸你的common friend 收手。

但難保個男的不再找小三。
都係一種方法嚟嘅, 始終指標唔治本,都冇用. 我只係 怕 個common fd 會做出一啲激烈嘅行為令到 成件事 變成一個不可收拾的參局
妹妹貓咪
|
唔好講,唔關自己事。

同埋其實都唔應該出席ex既婚禮啦。
Ashleycorina
|
Yukina 發表於 18-10-15 16:09
做人做到咁何苦呢?

係呀,最後個男都係同個第三者閃婚,朋友仲要諗好多好多excuses 等個男回頭
QY08040408
|
更係唔會同佢老婆講啦,不過如果同前度同埋個小三係自己好朋友,我會好言相勸佢地,如果唔聽,兩個我都會疏遠……
starer
|
我會匿名講
Mm233
|
匿名報都可以既 當幫人
YongXin
|
唔講

佢再溝第2, 3, 4, 5, 6, 7個

你又凳佢老婆唔扺你會好唔得閒

同你無關痛癢的人

來往都可以慳返
saming999
|
Yukina 發表於 18-10-15 16:17
一班朋友出嚟飲嘢嗰陣第三者 同全部人講話佢自己交咗一個新男朋友, 然後 合照相片出現嗰個人就係我前度。 ...

匿名show翻呢幅相畀佢睇。如果有其他證據就更加好。
AXG
|
仲有一個月結婚,帖都就派就算新娘知道都唔會取消,我係你就唔理
係要講都講比第三者知叫佢退出,唔好比人呃得咁慘
toffeetong
|
煩事皆因強出頭
對三方都唔好
sambb
|
如果要講, 當日個common fd俾相你地睇時係最好時機, 但而家咁多個月後就唔好理, 當唔知。
teaspoon
|
第三者去唔去飲?佢都未介意。你有朋友去就當聚下囉。(我好想食乳豬,油香又脆)
第三者好寂莫?做啲咁蝕底既野
bobo88hk
|
我唔會講 會遠離呢堆事非人