自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好似如懿傳係超過 87 集的, 係有汪氏呢個角色 (都係周迅做)

而家呢個結局, 係炩妃好快比人 KO

我反而想睇汪氏呢個結局

有無人知點解會 CUT 呢 PART?

珍珠宮

LL1999 發表於 18-10-15 14:28
好似如懿傳係超過 87 集的, 係有汪氏呢個角色 (都係周迅做)

而家呢個結局, 係炩妃好快比人 KO

我不知道為什麼刪了。
當初我一直在等待,誰來演汪芙芷。
我極度期待是周迅來演。但我又一直不忍心見到如自殺丶容佩殉主。我很喜歡容佩。
所以,知道沒有這場戲,心裡好過不少。

珍珠宮

HoshiSora 發表於 18-10-15 15:06
我不知道為什麼刪了。
當初我一直在等待,誰來演汪芙芷。
我極度期待是周迅來演。但我又一直不忍心見到如 ...

我當初不喜歡周迅演如懿少女時,尤其是聲線。
但後期,如懿這角色越來越成熟,
周迅的聲線,配合下來的効果,很有魅力!
尤其是之後她坐在廊前念記著丶細數著已故的嬪妃們,細細念著她們的閨名:琅璍丶晞月丶玉姸丶意歡⋯⋯綠筠⋯⋯衞嬿婉。周迅的神態丶聲線,都是如此的獨一無二,如此的婉柔,如此的淒楚感人。念著念著丶不徐不疾丶隱隱的丶溫軟的丶帶著掛念的丶寄盼著歡欣的,像是從來都沒有計算。充分展現了如懿這角色。

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

我媽話睇網上預告同依家播既好似cut左好多唔同左咁
因為我冇睇所以都唔知係咪真係cut左, 但佢係上網睇既, 唔係myTV睇

男爵府

想請問,如懿被冷落時,
係庭院講了一句大概意思是,
歲月漫漫靜靜安好地過,
有人知道那句對白嗎?

男爵府

秋思 發表於 18-10-15 15:48
想請問,如懿被冷落時,
係庭院講了一句大概意思是,
歲月漫漫靜靜安好地過,

https://youtu.be/hU6hefkjMo8

男爵府

開心吸收勳章

愈睇愈覺得心痛。
雖然大家講到呢套戲好差,我又唔覺得咁差啫,如果代入去如懿嘅立場,都幾好睇,心情好複雜

wcpcelia    發表於 18-10-17 14:16

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

BabyRonXo 發表於 18-10-15 16:12
愈睇愈覺得心痛。
雖然大家講到呢套戲好差,我又唔覺得咁差啫,如果代入去如懿嘅立場,都幾好睇,心情好複 ...

我都觉得系,越睇越有味。

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

如果今晚真係大結局無左汪出場, 真係好難為如懿多年在宫中嘅屈怨平伏,
尤其為左愛個少年郎所默默承受嘅

大宅

ingong 發表於 18-10-15 17:32
如果今晚真係大結局無左汪出場, 真係好難為如懿多年在宫中嘅屈怨平伏,
尤其為左愛個少年郎所默默承受嘅 : ...

今晚邊度有得睇呀?有無link share? Thanks

子爵府

BabyRonXo 發表於 18-10-15 16:12
愈睇愈覺得心痛。
雖然大家講到呢套戲好差,我又唔覺得咁差啫,如果代入去如懿嘅立場,都幾好睇,心情好複 ...

差係差在劇情,難自異圓其說,但演員個個都演得好好,啲人話霍建華唔得,我覺得超水準。周迅更加唔駛講,佢啲演技好有個人特色。

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆 Samoyed.nana 的帖子

http://bigdramas.info/%E5%A6%82%E6%87%BF%E5%82%B3/87.html

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我覺得因為改編左,已沒有必要有這個角色。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

原本要如懿死咗幾年至由愉妃揾個同如懿好似樣嘅汪芙芷去幫如懿平反,而家起碼如懿未死已沉冤得雪。

琥珀宮

回覆樓主:

本來話日九十幾百集,為咗上映周迅戲份cut咗十一集

大宅

ingong 發表於 18-10-15 20:29
回覆 Samoyed.nana 的帖子

http://bigdramas.info/%E5%A6%82%E6%87%BF%E5%82%B3/87.html

Thanks

公爵府

回覆樓主:

無看過周迅的其他戲,只看這套如懿傳,被周迅的眼神吸引。

有一幕,周知道皇上同容嬪一齊畫畫,佢離開時行返去宮殿時,個種無奈,想嬲又吾可以,無對白,但真是好心痛

伯爵府

2018復活節勳章

emeraldlam 發表於 18-10-16 16:58

有一幕,周知道皇上同容嬪一齊畫畫,佢離開時行 ...

台灣那邊大力稱讚周迅的“無淚演技”,我都想唔起有邊位演員係淡然笑笑談談時,觀眾會狂喊嘅

https://tw.news.appledaily.com/recommend/realtime/20181016/1448192

珍珠宮

環保接龍勳章

emeraldlam 發表於 18-10-16 16:58

有一幕,周知道皇上同容嬪一齊畫畫,佢離開時行 ...

真係睇周迅演技先繼續睇落去, 仲有其他演員都好好戲!!

周迅演繹嗰種淡然,哀愁, 無奈, 冤屈, 又冇歇斯底里, 令人心痛。。。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

伯爵府

回覆樓主:

後段真係好睇,睇到集集都想喊,
蘭因絮果
仲有劇尾好好聽嘅歌(雙影)那份哀怨更是

首頁

尾頁

跳至