經huxxxgo買ANA日本機票

pistos2001
|
你好,想請教下如經huxxxgo買ANA日本機票,這幾天huxxxgo EMAIL我話原定航班取消,可以幫我地轉由東京轉機,需要10幾個鐘先到,如不接受轉機航班,可以選擇退款,但要收每位$190收續費,我覺得好唔合理,可以點做?大家有無呢方面經驗?

Isngng
|
pistos2001 發表於 18-10-15 15:19
你好,想請教下如經 huxxxgo買 ANA日本機票,這幾天 huxxxgo EMAIL 我話原定航班取消,可以幫我地轉由東京轉機 ...
ANA 直航只去東京, 大阪, 名古屋, 建議由東京轉機, 即是你去大阪, 或名古屋吧.

如果大阪去程的航班取消, 要求 Agent 免費替你改去名古屋吧 (或者由名古屋改去大阪, 自己搭車返過去), 回程無改動吧.

透過這些 Agent 購票, 條款好辣的, 有改動時只對 Agent 有利.
當年 311 核電事件, 取消或改機票, 好多 Agent 仍然收手續費.

pistos2001
|
回覆 Isngng 的帖子

咁唔公平,即係要焗比手續費
GS1968
|
pistos2001 發表於 18-10-15 16:34

真係唔公平,又唔係我要改,仲要浪費時間。可否免費改另一班直航機?
Isngng
|
GS1968 發表於 18-10-15 20:35
真係唔公平,又唔係我要改,仲要浪費時間。可否免費改另一 ...
ANA 每日去大阪、名古屋, 都只有一班直航.
他人
|
多謝分享
GS1968
|
Isngng 發表於 18-10-15 20:57
ANA 每日去大阪、名古屋, 都只有一班直航.

啊!長知識了
TMC3012
|
經agent一定有手續費架喎, 所以我都係官網訂就算
佢冇其他offer? 遲一日飛?
忌廉寶寶
|
TMC3012 發表於 18-10-16 07:51
經agent一定有手續費架喎, 所以我都係官網訂就算
佢冇其他offer? 遲一日飛?
...

Yes,最鍾意官網,可以直接溝通,我有次試過因病出唔到發,打去ANA即時confirm全數退
又有次cancel JAL,黎緊嗰張statement巳經退番錢
其實官網唔係貴好多,又穩陣,呢頭比完錢就email收etickets,揀埋位request埋兒童餐,完全唔駛周圍確認
wcpcelia    發表於 18-10-16 09:45
TMC3012
|
忌廉寶寶 發表於 18-10-16 08:45
Yes,最鍾意官網,可以直接溝通,我有次試過因病出唔到發,打去ANA即時confirm全數退
又有次cancel JAL,黎 ...

係, 有時有乜事都要經多重, 真係唔好搞我
yuyu.c
|
pistos2001 發表於 18-10-15 16:34

冇話唔公平,購買條款有寫。所以差一千幾百,我會官網買。
wcpcelia    發表於 18-10-16 09:45
kelvin1206
|
係要局比, 你自己選擇經agent買而唔經航空公司買, 就要受呢個風險