去廁所時 發現底褲有淺綠色既jelly

newbaby2018
|
懷孕4個月 去廁所時 發現底褲有淺綠色既jelly 有冇媽媽媽知道係咩黎?
有冇媽媽有同樣情況?
Care_Bears2009
|
淺綠色<--似發炎WOW...睇婦科好WOW
我要做媽媽
|
淺綠色真係未試過,如果keep住有發現既話建議你睇醫生
pigpigFF
|
我前排有啊。淺綠色吾透明的。
其實呢的都系吾正常分泌,可能發炎有菌之類。
但我怕要用鴨咀鋏檢查無去睇,幾日的分泌先無左。
吾好學我,要去check清楚,吾系的話將來會有婦科問題。
麻每吉
|
綠色未試過,但我本身易中念珠菌,所以叫左醫生開定塞藥俾我,我一見分秘多有黃有味我就塞,因為通常都中
newspaperhang
|

可能有菌,睇醫生

newbaby2018
|
回覆 Care_Bears2009 的帖子

但有1-2日又冇啦喎 要去睇醫生嗎?
bchuma
|
newbaby2018 發表於 18-10-15 16:21
懷孕4個月 去廁所時 發現底褲有淺綠色既jelly 有冇媽媽媽知道係咩黎?
有冇媽媽有同樣情況? ...

白帶,濕氣重,我成個孕期都係咁
haha748494
|
唔好亂估,最好睇下醫生。
CLam:3
|
我試過.
醫生話唔痕冇味就基本上冇事.
係試過1排外陰痕.先塞藥搽藥膏.
kawainnn
|
newbaby2018 發表於 18-10-15 16:21

我上胎都咁,睇醫生抽左驗,但又無野。今胎又係有,都諗住返健康院時問下。
Jessie12300
|

我都係咁,但無痕無痛,等下星期產檢問下醫生需要檢查
|
我都試過,問過醫生,只要無味無癢無痛都正常
yukicheung0901
|
麻每吉 發表於 18-10-15 18:16
綠色未試過,但我本身易中念珠菌,所以叫左醫生開定塞藥俾我,我一見分秘多有黃有味我就塞,因為通常都中: ...

介紹你用一隻好正既藥。我之前念珠菌幾年都唔好。用咗幾個月好返曬。
she811
|
bchuma 發表於 18-10-15 22:45
白帶,濕氣重,我成個孕期都係咁

我都有,有時仲好大(Pat)
Carmenyu620
|
有機會發炎或者念珠菌,念珠菌就會有味同㾗,如果無就多數發炎,建議去睇醫生,我上胎小x前都有哩啲,開頭以為係念珠菌無理,過多兩日個肚有少少痛入左急症,發現bb無左心跳,個胎喺個肚入面一個星期
bchuma
|
she811 發表於 18-10-24 14:26

我都係 超大pat 青青地色
bchuma
|
she811 發表於 18-10-24 14:26

我都係 超大pat 青青地色