做左人母就始出白頭髮 開始老啦...

taktakbbb
|
自從生左兩件百厭星做左人呀媽之後
就覺得自己老左好多
一黎湊住對仔女 體力真係消耗得好快 勁易攰
二黎生完個樣真係明顯老左
早幾日c6重同我講話 發現左我開始有白頭髮
果下我個心真係裂開左
真係唔認老都唔得啦
pinkypangng
|
taktakbbb 發表於 18-10-15 17:29
就覺得自己老左好多

陀住啊囡已經出喇,我自己湊係睇落個人唔夠精神,攰d,其它無變
Ivan1023
|
就覺得自己老左好多

人生必經階段,無需要咁介意。
但要注重健康,否則自已病左點照顧仔女。
wcpcelia    發表於 18-10-16 16:07
blackypurin
|
而家d白髮係多到無得理,只係諗緊幾耐染一次髮無咁傷。
SAMLAU
|
我生完小朋友白頭髮都多咗, 面部色斑又多咗, 全職湊小朋友係好…勞心、勞力、好攰…… 自然之後個人就會老了… 唯有做運動keep住,精神啲。同埋做facial。
叮妹
|
細路大D冇咁傷神又可打扮下啦,
K-Mart
|
生完已經感覺老咗幾年
無話可說
|
好似唔關事喎,我識人後生未生b都唔少白髮
micmicfym
|
無辦法...仔女都有埋...重點扮後生...唯有得閒染下髮
tsung
|
隨住年紀漸大,有白髮乃屬平常事,處之泰然,唯有勤力d染
李露眉
|
一生完就有
baby_jkk
|
就覺得自己老左好多

請問係咩年紀?近四十?我最近都出咗啲,好擔心
yurijm
|
無話可說 發表於 18-10-15 19:01
好似唔關事喎,我識人後生未生b都唔少白髮

我咪係囉
Jm你可能識我

我捱夜捱得多
身體冇乜大毛病
反而多咗好多白頭髮
間中要染返黑
我屋企人話我未老先衰
PCCW2319
|
就覺得自己老左好多

我未成年已經有白頭髮。有足夠心理準備, 所以完全無心理負擔(或者個心一早就碎哂)。
tester5
|
PCCW2319 發表於 18-10-15 21:09
我未成年已經有白頭髮。有足夠心理準備, 所以完全無心理負擔(或者個心一早就碎哂)。 :h ...

我都碎晒。。。

meko123
|
染髮好傷髮質,所以我襯後生既時候已經成日食芝麻糊,黑豆黎養生,我本身d頭髮幾靚,絕對唔容許有白頭髮污染我把秀髮
chocolatebean
|
回覆 taktakbbb 的帖子

你咩年紀?
heiheiada
|
yurijm 發表於 18-10-15 20:58
我咪係囉
Jm你可能識我
我曾經睇過一段報道,話夜瞓嘅人係特別容易出白頭髮㗎!所以最好早啲瞓!
fionlei88
|
有白髮多年,已經習慣咗!而家兩個月要染一次,我不知幾恨成個頭白曬,到時唔染由得佢,好似梁愛詩咁
LeBlue    發表於 18-10-16 13:33
LeBlue
|
我都想問,如果全頭白晒,是否可染淺色了?
因為淺色如淺啡咁,再出白頭髮會無咁覺...

我都要2個月染一次,超煩....
其實是否遺傳?因見有D人50+都唔駛點染,勁葡萄囉...