有無人熟澤安邨

babyip3000
|
親戚話派左澤安邨高層,第一次派,35年樓齡,話成條邨得一間餐廳,一間超市

定係等第二次派?
有無人熟果頭啊
Fatjelly
|
babyip3000 發表於 18-10-15 17:38
親戚話派左澤安邨高層,第一次派,35年樓齡,話成條邨得一間餐廳,一間超市

定係等第二次派?

D人搭小巴落石硤尾街市買送
babyip3000
|
回覆 Fatjelly 的帖子

佢基本唔煮飯,唔街市問題唔大
pinkochang
|
係畢架山花園隔離, 真係有少少隔涉,
行落去就係石硤尾消房局 -> 白田村
如果要搵嘢食就落到石硤尾村, 老人家就搭小巴/巴士,
行我諗都要起碼15分鐘, 落斜還好, 上斜返屋企就好鬼金
CONNIEQ
|

定係等第二次派?

老人村,我中意呀,起碼少南亞,大6人,我估咋
又肥又淋
|
我覺得出入好唔方便
simple430
|
果度風涼水冷好舒服 , 如果鐘意周圍去就要轉車

參加過民協蛋榚班係澤安邨上堂 , 去過幾十次
babyip3000
|
零配套,但佢又驚下次派仲差
力神
|
我住過2x年,如果你朋友唔多著飯,其實都幾好住,環境清幽,基本上大部分單位都唔會樓對樓咁望到對方間屋,成條村佔地好大,宜家無乜屋村咁闊落,唯一係出入交通要坐一程小巴
patpat234
|

定係等第二次派?

如果後生要返工,可以去睇下啲巴士線小巴線。
老人家派乜都無所謂啦,舊邨租仲平啲。
依家新邨嘅間隔無舊式咁見洗。
可以去睇左先,先決定要唔要。
triplek
|
好正(emoji)(emoji)位於高處
畢架山就係隔離 但又係近市區 非常好(emoji)(emoji)
花花大姐
|
但白田已重建,會唔會澤安會突然重建架,不過舊樓大好多,但維修相對也多,我已住了附近幾十年,見證住呢區變遷。
Janjuly
|
都唔錯吖,搭一程小巴就可到石硤尾地鐵站,返工方便,屋村環境算清靜,小閒雜人
bkfans123
|
有小巴來回旺角,係隔涉d,但鍾意佢自成-角,空氣幾好
細姐姐
|

定係等第二次派?

冇住過,知係邊,係市區,風涼水冷,好空氣,但交通冇咁方便

雖是舊樓,但總比住劏房好,唔好太揀擇了

我昨天見一家六口,單親爸帶住4 女一仔住劏房,長沙湾,佰幾呎,住得好惨,樓上單位,又係劏房漏水落佢劏房,佢好勞氣,但又可以點,6 個人,搬得去邊
fxxaa82
|
校網好 環境不雜 係冇咩配套個下衰
pe540
|

定係等第二次派?

唔太方便的
musiccisum
|

定係等第二次派?

係食野唔太方便
babyip3000
|
最後都係無要到

下下要駁車出入都幾麻煩