自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

而家d人真可愛 我老公公司既fb page經常性有d慣性問題
- 地址係邊
- 營業時間
- 電話
以上問題基本上係個fb page到已經見到
如果有jm問過呢d問題千奇唔好打頭

究竟係d人懶得去睇 還是唔識睇
當然我會自問自答 如果睇到洗問你咩

比較直接d稔 如果請到呢類人做下屬或同事都幾頭痕 因為我都遇過

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我會諗,可能改左營業時間?

搬左未來得及更新?

電話號碼轉左?

有時未必係睇唔到,而係問一問更加穩陣,唔怕摸門釘
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

男爵府

呢度都成日有,
問呢個地方點去,依家有google map ,巴士app ,搵到唔搵就上黎開post 問;
問旅行,去日本邊度好? 去xx 旅行有咩行程?

完全伸手黨

男爵府

溋溋 發表於 18-10-15 20:00
我會諗,可能改左營業時間?

搬左未來得及更新?

唔是咁的
有marketing公司幫手做promote
個post新鮮滾熱辣有慣性問題既答案係到
依然都還有人問同一問題

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

慣惰性問題
但又咁諗,無傷大雅嘅問題炒熱吓個fb page唔好咩?

Poyau    發表於 18-10-16 01:13

男爵府

學校家長d WhatsApp group咪又係
明明派晒通告,
有晒白紙黑字都要問

生日會放幾點?
邊日買校服?
Xxx講座係幾時同幾點?

水晶宮

回覆樓主:

bk 興问申請passport/ 回鄉卡要準備咩文件。每次有人答 官網已有所需资料, 但總會被 指 "唔高興可以唔回或唔睇個 post".

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

phoenixho 發表於 18-10-15 20:05
唔是咁的
有marketing公司幫手做promote
個post新鮮滾熱辣有慣性問題既答案係到

咁又真係誇張左啲
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

phoenixho 發表於 18-10-15 19:56
而家d人真可愛 我老公公司既fb page經常性有d慣性問題
- 地址係邊
- 營業時間

寫到明..幾多錢都一樣有人問...
bk.都大把呢d人架

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

,

Poyau    發表於 18-10-16 01:12
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

成日見
好似我睇胡慧沖個泰國fb page,
介紹緊曼谷siam paragon有乜乜乜,
等一個留言就係問「呢個咩商場」
好心俾多三秒睇下個post先啦

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

因為d人 閱讀時沒有理解,加上自我中心,我問就有人答,洗乜搵,唔會理煩到其他人,也減低個平台的可讀性。

伯爵府

畀面勳章

好似呢度咁,樓主叫咗有問題就pm 樓主,但仍然一堆人留言 「PM 」

水晶宮

- 地址係邊
- 營業時間

咁證明要修改下呢d資料係facebook page既擺位或size。

呢d係某程度上實際反應, 如果能力做到一目了然, 就唔應該有太多人問呢d問題。
天空之城, 快樂之地

琥珀宮

回覆樓主:

男爵府

PCCW2319 發表於 18-10-15 21:48
咁證明要修改下呢d資料係facebook page既擺位或size。

呢d係某程度上實際反應, 如果能力做到一目了然, ...

成日見呢d問題 我都有了解係過咪個page顯示得唔夠清晰 但個page已經是common到唔 common既format
第1個擺位係Google map既地圖
地圖下係地址 再下一行係電話 再下一行係營時間

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mmmo 發表於 18-10-15 21:40
好似呢度咁,樓主叫咗有問題就pm 樓主,但仍然一堆人留言 「PM 」

我囉.....我真心唔想比人封丫..
隔幾日又有一堆人RE...PM ME

PLS PM

水晶宮

phoenixho 發表於 18-10-15 21:55
成日見呢d問題 我都有了解係過咪個page顯示得唔夠清晰 但個page已經是common到唔 common既format
第1個擺 ...

因為個page係地自己, 所以會好了解擺位。

不如搵朋友既朋友(從未入過去)入去個page睇下。 等佢地睇完, 問佢地有無留意到公司地址電話營業時間擺係邊個位(唔需要記得正確資料)。
天空之城, 快樂之地

子爵府

- 地址係邊
- 營業時間

試過請人應徵者問我屋企去你公司點去

男爵府

musiccisum 發表於 18-10-15 22:07
試過請人應徵者問我屋企去你公司點去

首頁

尾頁

跳至