想離婚,但無錢揾律師,第一步應該點做?

彈弓狗
|
頂唔順,真係唔可以再一齊生活,想離婚,有兩個小朋友,但我無做野,無收入,而家第一步應該點做?
PTMCYS
|
噢! 很抱歉, 但尊重決定.

妳去單身天地問, 可能會得到更多, 更快的資訊...

祝福妳, 明天會更好~
crystal媽咪
|
彈弓狗 發表於 18-10-15 20:18
頂唔順,真係唔可以再一齊生活,想離婚,有兩個小朋友,但我無做野,無收入,而家第一步應該點做?
...

你研究下,希望幫到你

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
彈弓狗
|
PTMCYS 發表於 18-10-15 20:59
噢! 很抱歉, 但尊重決定.

妳去單身天地問, 可能會得到更多, 更快的資訊...

謝謝你
ricky0223
|
你無工作,連離婚既錢都無,有無住既地方?唔好以為男人一定會比錢養子女,好多人離左婚唔比錢架!
彈弓狗
|
crystal媽咪 發表於 18-10-15 21:05
你研究下,希望幫到你

謝謝你
crystal媽咪    發表於 18-10-16 09:20
彈弓狗
|
ricky0223 發表於 18-10-15 21:38
你無工作,連離婚既錢都無,有無住既地方?唔好以為男人一定會比錢養子女,好多人離左婚唔比錢架!
...

有層聯名樓,賣左就有錢
micsin
|
彈弓狗 發表於 18-10-16 09:42
有層聯名樓,賣左就有錢

賣左你住邊
HOPEFORBB
|
回覆 彈弓狗 的帖子

你要諗定,萬一佢唔肯賣咁你點,因為好多couple都係係分資產方面持唔同意見,拖住唔賣,僵持
SKY2006
|
先找婚姻輔導吧
ml628
|
彈弓狗 發表於 18-10-16 09:42
有層聯名樓,賣左就有錢

想問點解要離婚?
iouemily
|
彈弓狗 發表於 18-10-15 20:18
...

如果仔女及財產傾好哂,雙方同意可自己去家事法庭攪,好似千多元攪掂
Nancy20090615
|
你無業, 咁佢唔比錢, 你三个點生活, 就算佢搬走比層樓你地住, 都有各樣每月開支要應付, 你可以應付到嗎? 會唔會同佢傾下先呢? (贍養費, 子女撫養樣, 資產分配)