張X莉

杜小田
|
green_flower 發表於 18-10-17 16:27
yes,我睇過,話張x對林燕妮個仔唔好。

但張就多次有意無意透露, 小凱豪無母親在身邊, 她當然會做一個好繼母
杜小田
|
winner128 發表於 18-10-17 19:03
有好多野係包裝出黎,當你真正了解其人,可能嚇死你。

家下李忠琛死了, 林燕妮死了, 李凱豪不會多事出聲

可以任由張說什麼便是什麼了
littlemelody
|
杜小田 發表於 18-10-17 23:17
呢個人太識包裝自己, 林燕妮有口德, 無拆穿佢

佢講到自己對林燕妮個仔好好 (個仔細個果陣時) , 實情係.. ...

所以佢掛喺口邊'只要有愛……', 真喺造作都頂唔順,想嘔咁滞!

以前咁啱開收音機,聽到喺伛節目,都要即刻轉台,假到呢
luckybaby2011
|
Jane1983 發表於 18-10-17 11:46
佢講到佢亞媽書香世家,識多國語言,好有修養。又講到佢爸爸係上海富商。咁既背景,點會由得自己個女6歳就 ...

佢都六字頭、再嫁得又好、做咩仲要講大話呢
杜小田
|
luckybaby2011 發表於 18-10-17 23:28

吾係最近先講, 已講左好多年
|
luckybaby2011 發表於 18-10-17 23:28

有啲係人係X要面㗎嘛。
杜小田
|
littlemelody 發表於 18-10-17 23:27
所以佢掛喺口邊'只要有愛……', 真喺造作都頂唔順,想嘔咁滞!

以前咁啱開收音機,聽到喺伛節目,都要即刻轉台,假到呢 ...

佢好 ENJOY 做一個公眾人物, 身邊既一切人,事, 物,

都可以被利用嚟襯托起佢的愛心形象
小鈴鐺
|
杜小田 發表於 18-10-17 23:17
呢個人太識包裝自己, 林燕妮有口德, 無拆穿佢

佢講到自己對林燕妮個仔好好 (個仔細個果陣時) , 實情係.. ...

你娶了港姐張瑪莉,我們的孩子跟你們住到十三、四歲時要求回來跟我住。之後我們的交往便絕無僅有了。你直升到天文台副台長,但我一向認為你應留在美國發展 astrophysics,太空物理學。怎麼留在香港測天氣了?
後來你和妻子及她生的一子一女移民,我和你的兒子留港跟着我。我送他到美國唸書,沒有要求你付任何錢,因為我知道會有什麼問題。
JChan
|
chowqv
|
我只相信:
曹操都有知心友,劉備都有對頭人。
Chirley    發表於 18-10-18 00:16
Sumyeema1
|

我因呢個鋪,走去 Google 張,佢再婚,但身份証明文件上,仍冠前夫姓(張自己透露),幾令人詫異。
cowchow_1104
|
另一面係咩意思????
杜小田
|
小鈴鐺 發表於 18-10-17 23:55
你娶了港姐張瑪莉,我們的孩子跟你們住到十三、四歲時要求回來跟我住。之後我們的交往便絕無僅有了。你直
升到天文台副台長,但我一向認為你應留在美國發展 astrophysics,太空物理學。怎麼留在香港測天氣了?
後來你和妻子及她生的一子一女移民,我和你的兒子留港跟着我。我送他到美國唸書,沒有要求你付任何錢,因為我知道會有什麼問題。 ...

這段文字, 其實已隱藏了很多東西

其實對老公前妻的兒子不好不緊要, 可能始終不是你親生的,

但利用孩子去營造自己的無限愛心, 就太令人

張無論在自己的著作, 電台或記者訪問, 都說自己對繼子十二分好

alpaca3
|
Fion_Chan 發表於 18-10-16 18:07
我48歲囉喎,年紀大唔代表就要盲從八卦嘅。我只是尊重林小姐同張小姐啫。你地話乜乜朋友嘅朋友見過乜乜乜 ...

空穴來風未必無因⋯
如果張小姐唔係咁,應該唔會有咁多四方八面的負評⋯
alpaca3
|
elsamaman 發表於 18-10-16 14:32
6-10歲仲好細個。咁細個仲要4年流落街頭,好慘 做媽咪既點可以咁忍心。諗起都心酸
...

睇完#149嘅報導,係流浪街頭2年先真⋯
alpaca3
|
Sumyeema1 發表於 18-10-16 16:24
林小姐回憶前夫,點解又要寫前夫嘅前妻?

我估林小姐係不滿張小姐連前夫的最後一面也唔俾林小姐及其兒子見⋯

咁的確又于理不合喎⋯
LittleRoxie
|
杜小田 發表於 18-10-17 23:20
林燕妮只係透露小小, 但一定係講真話

我信林燕妮
她本身出身非常富貴
與世無爭
不需要唱衰任何人
weiwei
|
JChan 發表於 18-10-17 23:56
https://eastweek.my-magazine.me/main/48985

https://eastweek.my-magazine.me/main/75713

thanks
|
杜小田 發表於 18-10-18 00:46
這段文字, 其實已隱藏了很多東西

據我所知,佢連認自己屋企都唔係多理,何況人地仔
bluetulip
|
純好奇:樓主點解對呢個公眾人物咁有興趣