康文署健身室

mmya
|
想問下喺體育館想做gym是否有一個班要上? 上堂後pass咗 我去做gym需否要book? 可否續次畀錢?
fatfat86
|
mmya 發表於 18-10-15 23:51
想問下喺體育館想做gym是否有一個班要上? 上堂後pass咗 我去做gym需否要book? 可否續次畀錢?
...

唔洗book,可以每次比$
wcpcelia    發表於 18-10-17 16:50
魔怪媽媽
|
...

係有班要上, pass左你就可以去玩,唔洗 book, 去1次比1次錢或買月票
香寶
|
去邊到可以報呢個班
mmya
|
我睇網上話呢個班都好多人報名, 有人教可以現場執雞, 大家有冇試過? 因為遲啲冬天不能街跑, 所以想盡快考到。
mmya
|
香寶 發表於 18-10-16 00:24
去邊到可以報呢個班

https://www.lcsd.gov.hk/clpss/tc/search/leisure/srchCommRecretSprtProgsForm.do?searchFormPath=search%2Fleisure%2FsrchCommRecretSprtProgsForm&dist=ALL&enrolStat=ALL&enrolMeth=ALL&actType=137&targetType=ALL&age=ALL&month=10&enrolDate=&DateType=%E5%A0%B1%E5%90%8D%E6%97%A5%E6%9C%9F&sortField=&sortOrder=&search=&pageNo=2&sortField1=&sortField2=&sortField3=&sortField4=&hasSort=yes
pe540
|
去邊到可以報呢個班

有位就報
好快full
mmya
|
pe540 發表於 18-10-16 00:32
有位就報
好快full

最近嘅班都要等到12月,仲要抽籤!
Poyau
|
去邊到可以報呢個班

康文署 器械健體訓練班

https://www.lcsd.gov.hk/clpss/tc/search/leisure/srchCommRecretSprtProgsForm.do?searchFormPath=search%2Fleisure%2FsrchCommRecretSprtProgsForm&dist=ALL&enrolStat=ALL&enrolMeth=ALL&actType=ALL&targetType=ALL&age=ALL&month=10&enrolDate=&DateType=%E5%A0%B1%E5%90%8D%E6%97%A5%E6%9C%9F&sortField=&sortOrder=&search=%E5%99%A8%E6%A2%B0%E5%81%A5%E9%AB%94%E8%A8%93%E7%B7%B4%E7%8F%AD&pageNo=1&sortField1=&sortField2=&sortField3=&sortField4=&hasSort=yes
pe540
|
mmya 發表於 18-10-16 00:33
最近嘅班都要等到12月,仲要抽籤!

唔知有無執雞
mmya
|
pe540 發表於 18-10-16 00:39
唔知有無執雞

有㗎,我search咗啲文 原來係要喺嗰度排隊啲,人要話要排幾個鐘, 如有有人冇到你就可以後補 但冇guarantee㗎,如果全部人齊你排完都冇用!
wcpcelia    發表於 18-10-17 16:51
IamDirector
|
mmya 發表於 18-10-16 00:27
我睇網上話呢個班都好多人報名, 有人教可以現場執雞, 大家有冇試過? 因為遲啲冬天不能街跑, 所以想盡快 ...

冇試過,但有見過,我上果班有成4個執雞位,導師話離島最多執雞位
mmya
|
IamDirector 發表於 18-10-16 00:55
冇試過,但有見過,我上果班有成4個執雞位,導師話離島最多執雞位

但要早幾個鐘去排隊 我真係未必能做到 請問你報呢個班,有冇限一次過報幾多個?因為要抽籤,我想大包圍報幾個區
木土土
|
...

我第一次報班,waiting ,之後有人無交費,我就輪到,11月頭去上堂。

有心應該唔難報
patpatching
|
mmya 發表於 18-10-16 01:03
但要早幾個鐘去排隊 我真係未必能做到 請問你報呢個班,有冇限一次過報幾多個?因為要抽籤,我 ...

我試過早3個鐘排隊執雞,排隊冇限人數,我排第6,點知嗰日得4個人冇去上堂,所以我執唔到雞....最後,我報咗上10堂嗰個班,從未上過的報名優先,岀席率達80%,之後就可以去享用設施
mmya
|
patpatching 發表於 18-10-16 01:12
我試過早3個鐘排隊執雞,排隊冇限人數,我排第6,點知嗰日得4個人冇去上堂,所以我執唔到雞....最後,我報 ...

嘩咁真係灰爆! 上十堂又真係好浪費時間
mmya
|
木土土 發表於 18-10-16 01:09
我第一次報班,waiting ,之後有人無交費,我就輪到,11月頭去上堂。

有心應該唔難報

你只報了一班, 定報幾班大包圍?
loolooloo
|

我早兩個月試過去執死雞,朝早六點頭已經到,我已經見到有20幾個人喺度排隊執雞。
跟住我就返屋企。

patpatching
|
mmya 發表於 18-10-16 01:13
嘩咁真係灰爆! 上十堂又真係好浪費時間

冇辦法,我報咗幾次一堂3小時既班,冇一次抽中,唯有上10堂班,不過都幾好,教下拉筋,器械點用,好快又一堂.....返8堂就得喇
mmya
|
patpatching 發表於 18-10-16 01:19
冇辦法,我報咗幾次一堂3小時既班,冇一次抽中,唯有上10堂班,不過都幾好,教下拉筋,器械點用,好快又一 ...

呢個班使唔使錢?