自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章

全民造星】19歲姜濤贏冠軍 由200磅減到140磅原因係……

© 流動新聞 news.modia.com.hk 圖︰姜濤如今已成「小鮮肉」,不過其實佢都做過肥仔㗎!(fb圖片)

ViuTV《全民造星》冠軍由姜濤大熱奪得!雖然在「姜粉」心目中,19歲嘅姜濤係「小鮮肉」;不過其實佢都做過肥仔㗎!姜濤中學時就讀邱子文青年學院,從小更是大肥仔一名,最高峰時體重更高達200磅!由於佢鍾意唱歌同表演,過往曾經畀取笑同打擊。究竟有咩驅使佢減肥?而佢又點樣做到由200磅減到140磅呢?即係睇睇!

為心儀對象減肥?

姜濤曾經在《全民造星》坦言,減肥係為咗心儀對象。「我係為咗一個女仔而開始減磅,後來個女仔(心儀對象)同咗第二個一齊,就覺得其實女仔都係睇樣。嗰時媽咪都好鼓勵我減肥,仲同我講,而家已經好靚仔,減完肥應該會更靚仔。」佢又話,減肥初期好辛苦,但最初就用錯方法,試過全日只吃生果兼狂做運動;由於當時正值發育期,所以瘦得好快,但就搞到身體差。

後來,姜濤修讀運動教練課程,先知道減肥原來要配合帶氧運動同負重運動訓練,先可以減得健康又唔反彈!姜濤話,「減肥之後,身邊嘅人就見到你有改變。減肥初期係辛苦,但當有人見到你有轉變,你又開始見到有成果,就會一直進步。」姜濤曾自爆冇拍過拖,仲話自己係處男;不過網上就瘋傳一張佢拖住女仔嘅相片,佢事後解釋,「淨係拖住手過咗條馬路,食飯睇戲都冇,女仔話同我玩吓。」至於點解在facebook轉status做戀愛中?姜濤就話︰「因為拖手好開心。」

至於現時贏得《全民造星》冠軍,修讀緊嘅健身教練課程會唔會繼續?姜濤就話,同家人商量過後,會專演幕前工作呀!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

saming999 發表於 18-10-16 01:49
【全民造星】19歲姜濤贏冠軍 由200磅減到140磅原因係……

© 流動新聞 news.modia.com.hk 圖︰姜濤如 ...

都估到佢會揀做幕前,睇得出佢好享受☺☺☺
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

回覆樓主:

每一個肥仔都係潛力股

esmehouse    發表於 18-10-16 16:34
wcpcelia    發表於 18-10-16 14:54
karenlyk    發表於 18-10-16 08:02

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

肥仔係潛力股

wcpcelia    發表於 18-10-16 14:55

珍珠宮

好媽媽勳章

有恆心, 而且好勤力去練歌練舞

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

以前係單眼皮,宜家係?

水晶宮

熱血金章

bobomia 發表於 18-10-16 08:30
以前係單眼皮,宜家係?

佢話佢痴眼皮膠紙

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

saming999 發表於 18-10-16 01:49
【全民造星】19歲姜濤贏冠軍 由200磅減到140磅原因係……

© 流動新聞 news.modia.com.hk 圖︰姜濤如 ...

子爵府

bobomia 發表於 18-10-16 08:30
以前係單眼皮,宜家係?

唔痴個陣係內雙眼皮。有時見他冇痴。

大宅

2018復活節勳章

佢自己都講有時會貼雙眼皮膠紙,連佢d friends都笑佢去打波、做gym都貼雙眼皮膠紙。

不過能夠由200磅減到現在咁,真係少d決心都好難,無論外表、唱歌、跳舞、表演等都落了不努力,見佢有今日成績,希望佢好好把握和珍惜。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

Baby fat

大宅

回覆樓主:

我都支持佢,不過受訪問技巧仍要訓練一下。
live 訪問成日見dead air. 努力

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

cinda72. 發表於 18-10-16 13:29
肥果時似童版金正恩

我一早就話佢以前個樣似金正恩啦,塊面又大又扁,扁面扁鼻扁口。依家眼大大、鼻高高直直、面尖尖!

減肥變面尖唔出奇,但連個鼻樑都減到又高又直?好高難度囉!

禁止訪問

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

cinda72. 發表於 18-10-16 14:30
以我所知,啪骨可以推高個鼻
我有fd試過 係成功既

以前無鼻樑,依家個鼻樑直頭上到去印堂喎!

欣兒都曾經減肥成功過,當時都係變到面尖尖咁,雖然靚咗好多,但佢個鼻仍然都係豬膽鼻,無咩大變動!哈!

男爵府

ChingYee123 發表於 18-10-16 14:25
我一早就話佢以前個樣似金正恩啦,塊面又大又扁,扁面扁鼻扁口。依家眼大大、鼻高高直直、面尖尖!

減肥 ...

而家都係靠化妝對眼先大d,化晒妝同未成年嘅學生相比,一定大分別

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

cinda72. 發表於 18-10-16 14:30
以我所知,啪骨可以推高個鼻
我有fd試過 係成功既

喺邊度有得拍?

大宅

2018復活節勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

ChingYee123 發表於 18-10-16 14:25

減肥 ...

唔覺佢個鼻整過喎,佢落左妝個鼻都大大地,你睇下韓國d男團既間尺鼻先嚇人。

首頁
12345...6

尾頁

跳至