自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

熊貓小姐 發表於 18-10-19 13:01
呀姜粉,唔使咁緊張嘅,我冇睇晒個節目,但係我有上網睇YouTube,出唱歌唱到斷氣咁嘅聲,跳舞還可以的,一 ...

首先,我唔係咩姜粉,肥仔、 Edan我都like,只係見d年青人肯努力嘗試,不斷改進,由當初佢真係成個傻仔唔識講野,到現在同傳媒對答已經進步好多。

happyangel2    發表於 18-10-19 14:18

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

anncee 發表於 18-10-19 12:18
你好似好識睇人咁喎,不如你講下現在香港樂壇有邊位年青人又唱得、又跳得、又吸引到人既藝人?

...

我幾時講過好識睇人呀?其實係你唔識睇中文留言咋掛?我叫佢練下啲歌藝有問題咩?言則你覺得佢好唱得?唱得好好?

我就唔係識睇人,但我有耳仔識聽歌,明唔明? 你地講到佢既出現好似打救咗香港影藝圈咁誇張,依家樂壇等佢來打救呀?一條咁既MK救星呀?笑死人!

珍珠宮

緊係唔理你地點批評啦,追夢(一百萬)追到既話變百萬富翁喇,跪係度俾人地掟雞蛋都抵;或俾大媽追逐下都抵啦!咁叫挫折?

男爵府

ChingYee123 發表於 18-10-19 13:16
我幾時講過好識睇人呀?其實係你唔識睇中文留言咋掛?我叫佢練下啲歌藝有問題咩?言則你覺得佢好唱得?唱 ...

係anncee覺得佢唱得,跳得啫,同有吸引力啫

子爵府

babyangie 發表於 18-10-18 21:07
阿gem容祖兒都係得中五之嘛
讀乜鬼書呀⋯⋯ 佢地呢d讀完書都唔會用得著架啦
...

呀Gem 會考好高分,入演藝,不過太紅太忙才冇畢業。

你看陳慧嫻讀完書回來已風光不再。

男爵府

d 人冇睇過就串咀...真攪笑...........
好似你彈套戲屎,但原來你未睇過套戲喎~~~~

anncee    發表於 18-10-19 14:00

珍珠宮

熊貓小姐 發表於 18-10-19 13:42
係anncee覺得佢唱得,跳得啫,同有吸引力啫

都唔明班友吹到佢上天,好似天降救星打救香港樂壇咁,大佬呀,唔好咁誇得唔得?19歲參加一百萬 "追夢" 比賽好高尚情操值得欣賞呀?講到19歲夠膽出來比賽係天才兒童咁?班友火星人來的!

大宅

回覆樓主:

都唔知睇過過節目未,就咁睇完人地減肥前後相,先質疑人地整左個鼻,跟住又批評人地讀唔讀書,再嚟話唔應該咁追捧

唔知真係以為你係佢娘親

大宅

2018復活節勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

sukiwong0511 發表於 18-10-19 14:07
都唔知睇過過節目未,就咁睇完人地減肥前後相,先質疑人地整左個鼻,跟住又批評人地讀唔讀書,再嚟話唔應該 ...

Very agree, 點解一定要踩人,佢哋個個都有付出,就算為一百萬又如何,起碼佢哋會嘗試去付出努力,呢d經驗有時比錢更重要。返工夠為錢啦,係咪唔返先。

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

10幾歲仔練舞練歌無咩用咖,係度做鍵盤戰士,踩人吋咀就非常有用喇,死剩口簡直前途無限

複式洋房

造星我由頭追到尾,初初佢係幾眼前一亮,耐左覺得佢不論聲同樣都係below average,特別係唔點化妝時,以前個底(外貌)現晒出黎,中意唔落了,仲有佢識講野識應對果d態度,我開始頂佢唔順...

水晶宮

ChingYee123 發表於 18-10-19 11:46
練好啲歌藝先啦,唱歌根本完全唔掂!

你有咁得閒去睇佢唱歌, 睇佢訪問咩? 單憑一張相一兩個貼就可以 bilibali 吹一番又真係幾勁喎。。。又無人迫你睇迫你聽, 咁得意既。。

複式洋房

日後整唔整就唔知,因為好多唱片定經理人公司唔知係咪同醫美中心有利益輸送,明明個人ok都仲要人整的,至於姜B應該無整,大家好似忘記左佢仲有得發育,個樣仲有得自然進化

水晶宮

回覆樓主:

垃圾大陸劇都大把人追啦

老人台套套都係大媽扮花旦, 阿叔做小生, 呢啲節目我無睇亦唔會批評睇既人, 各人有各人所好!

人地肥都一早自己爆咗出來, 好大機會明知香港班師奶毒男以毒舌為樂, 自己又唔係天姿國色就淨係識得耻笑人哋肥。。。哈

水晶宮

皇后病 發表於 18-10-19 16:12
日後整唔整就唔知,因為好多唱片定經理人公司唔知係咪同醫美中心有利益輸送,明明個人ok都仲要人整的,至於姜B ...

而家d 人可能一生出來就係老人樣, 個樣一出世就又 the 又鬆。。。。唔知隨年月變面型骨骼都會變。。。。好心佢哋睇吓當年哈利波特啦。。。套套個樣都變緊架。。。無常識真心慘。。。讀咁多書都無用!

唔好話19歲啦, 香港地22歲以下除咗攪政治嗰班, 有咩人可以對傳媒/對陌生人應答如流架?? 答得好咪又俾人話假! 真係做得好又死, 做得差又死!

大宅

唔明點解咁多人鈡意佢,

大宅

現在啲大媽好饑渴,有人批評佢舊小鮮肉,即刻同人死過。
姜係應該勝出嘅,因其他參賽者更醜

水晶宮

Pianocake 發表於 18-10-19 16:24
唔明點解咁多人鈡意佢,

其實真係多咩? 咁細個台, 觀眾都可能無人地十分一!

大宅

回覆樓主:

其實睇住60集,睇住佢地一路進步,就好似陪住身邊既朋友追夢咁,會好緊張佢地既表演發揮得好唔好,能唔能夠過關。大家睇既野唔同,你地會好理性咁睇佢個表演唱成點,跳成點,樣點樣。我地睇到既唔只係一個表演,仲有佢背後既故事同過程,所以見有人comment唔明點解咁鐘意佢,冇睇過60集真係唔會明。事實姜濤樣樣叫ok, 但樣樣都唔精,唱歌跳舞身材廣東話全部都要改善,而且佢係有copy其他人既風格,所以佢仲要搵番自己既風格,但係我地睇得出佢好努力,希望有一日佢能夠達到更多人欣賞既水平。

首頁

尾頁

跳至