單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我是單爸,有个10歲仔,而家識左个3O多歲的单身女, 我地相處都OK,,,,佢在10多歲時,試過腦小中风,在医院住左幾个月医治, 原因是先天腦部血管有異,,,,到了現在,穩定了,沒有再病發, .,,,,
在人生大事上,佢未試過生兒育女,雖然对自己身體有D担心, 佢对生B都有渴望,,而我亦想满足佢心願,,,但一來佢身體有潛在问題,可能在佗B時爆發,二來我亦年纪不细了,对再生B亦有D concern,,,我应点做尼?

男爵府

問下醫生好啲...
如果個女人ok, 建議別生了。
有左自已小朋友, 可能會唔鍚前妻生果個了。
加上你年紀大... 萬一生產過程中有乜事, 你一個男人能湊得掂一個b + 一個十歲嗎? 你也要返工吧? 沒可能哦。
所以真係要好好諗清楚。

翡翠宮

健康問醫生, 唔好上網問.
如果醫生話OK, 你地經濟又OK; 就可行
至於你既仔, 只要溝通好, 睇唔到有咩問題
如果你位新任係唔錫既, 有無第2名佢都唔錫
如果你位新任好想生, 唔比佢生亦唔公平, 不如分手

複式洋房

都係做咗body check先好的,
因為要照顧一個小朋友已經唔易,仲要有健康問題嘅就更難啦,
不妨將你嘅擔憂同佢講吓,大家商量下。

男爵府

Peter2012 發表於 18-10-16 08:25
我是單爸,有个10歲仔,而家識左个3O多歲的单身女, 我地相處都OK,,,,佢在10多歲時,試過腦小中风,在医 ...

我覺得5生對大家都好

男爵府

多謝意見,,,,不過我自己,又好似有D欠左
佢咁的感覺,,,其實我系米应該放手,比个机会佢找再另一个尼?,,因過多幾年,佢就過左適合生育的年齡了

男爵府

回覆樓主

樓主唔係有個女咩?點解又變咗個仔?
暑假.....咁就過咗一半啦.

首頁

尾頁

跳至