自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

都比啲咁嘅垃圾服務用晒啲錢去起高鐵唔去改善下自己本綫嘅嘅效率,累死小市民

水晶宮

人太多!可能港鐵老化頂唔到!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kecyc2003 發表於 18-10-16 09:11
都比啲咁嘅垃圾服務用晒啲錢去起高鐵唔去改善下自己本綫嘅嘅效率,累死小市民
...

唔係錢既問題! 換系統好大件事架! 平時upgrade都唔肯定一定work喇!
放下自在

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

kecyc2003 發表於 18-10-16 09:11
...

但我覺得今日d 人好守規矩,好禮讓,好自律甘排隊,之後我落車係中環,本身堆滿人,但d 人係會逐個讓條路比你行,絕對吾係平日放假個陣d 大媽鬥撞

wcpcelia    發表於 18-10-17 16:30

子爵府

cattz288 發表於 18-10-16 09:20
唔係錢既問題! 換系統好大件事架! 平時upgrade都唔肯定一定work喇!

咁明知老化有問題幾大工程都要換架,upgrade左唔一定完全冇問題,唔upgrade而家好明顯日日都有問題

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jacky1666_hk 發表於 18-10-16 09:23
但我覺得今日d 人好守規矩,好禮讓,好自律甘排隊,之後我落車係中環,本身堆滿人,但d 人係會逐個讓條路 ...

上次山竹已經well trained
放下自在

象牙宮

kecyc2003 發表於 18-10-16 09:25
咁明知老化有問題幾大工程都要換架,upgrade左唔一定完全冇問題,唔upgrade而家好明顯日日都有問題
...

拖得就拖......
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 18-10-16 09:25
拖得就拖......

而家咪就係咁的態度搞到事故一次比一次大鑊囉⋯⋯如果唔搞大白象根本換哂所有新系統都綽綽有餘

象牙宮

kecyc2003 發表於 18-10-16 09:35
而家咪就係咁的態度搞到事故一次比一次大鑊囉⋯⋯如果唔搞大白象根本換哂所有新系統都綽綽有餘
...

講極都唔明! 都話唔係錢問題咯!係無人想咩飛! 順利轉系統係應該, 有事就落台! 尤其d人乜都鬧一餐!
放下自在

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

水晶宮

幸福花 發表於 18-10-16 09:18
人太多!可能港鐵老化頂唔到!
我同意, 要換, 可能要換過矖佢, 唔比一個站開, 一路關一路換先可以解決到.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

cattz288 發表於 18-10-16 09:40
講極都唔明! 都話唔係錢問題咯!係無人想咩飛! 順利轉系統係應該, 有事就落台! 尤其d人乜都鬧一餐!
...

係,鬧唔使本嘅有乜所謂。但試諗吓港鐵朝5晚25,全年無休,一晚收車得三幾個鐘,曉飛咩!(戴定頭盔先;既然事故都幾頻密,港鐵維修方面的確要加大力度)不如嘈嘅人提議港鐵暫停營運一段日子,好似地面掘路咁一年半載封晒條路嚟搞維修。 ps.曲

伯爵府

cattz288 發表於 18-10-16 09:25
上次山竹已經well trained

上次係東鐵,今次係地鐵,證明邊區香港人都好守秩序

男爵府

...

所以就由得佢繼續落去?可以合理化?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jacky1666_hk 發表於 18-10-16 09:23
但我覺得今日d 人好守規矩,好禮讓,好自律甘排隊,之後我落車係中環,本身堆滿人,但d 人係會逐個讓條路 ...

其實你講得啱,今日係人好多,月台堆滿人,反而大家自律左

象牙宮

YAC0601 發表於 18-10-16 09:52
所以就由得佢繼續落去?可以合理化?

我無講過係合理! 係下今次迫唔迫到佢出個時間表出黎囉!
放下自在

伯爵府

...
下?因為D人乜都鬧一餐所以唔想咩飛所以唔做野? 你覺得合理?
而家咪就係出左事囉?唔知而家有無人會落台?

大宅

早上返工的大多數係真香港人,排隊係常識嚟。大媽唔駛咁早跨區出去"忍查"嘛。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

年紀大,機器壞!
老化==>應該會愈來愈多問題&更頻密

象牙宮

Mm233 發表於 18-10-16 10:09
下?因為D人乜都鬧一餐所以唔想咩飛所以唔做野? 你覺得合理?
而家咪就係出左事囉?唔知而家有無人會落台?:aya ...

我無講過係合理!
無睇news咩? 地鐵話係舊晚更新完系統出事!
放下自在

首頁

尾頁

跳至