港鐵嚴重事故, 應該列入災難分制級

baby2046
|
應該立法,港鐵事故列入災難分級制,跟本係成港九都癱瘓, 黑色級別停工停課
JD930    發表於 18-10-16 09:48
tester5
|
baby2046 發表於 18-10-16 09:20
應該立法,港鐵事故列入災難分級制,跟本係成港九都癱瘓, 黑色級別停工停課
...
香港人係打不死,好多人都努力咁搵方法返工中~

利申:東隊口,未能前進
angelacch
|
...
上次打完風, 巴士都無得停, 今次只係壞地鐵點會停, 你咁樣講好多人會叫你可以自己請假架
TMC3012
|
邊會丫, 佢會覺得總有辦法返工既
monitress_iris
|
...

經濟型社會,冇可能停工停課
crystal媽咪
|
幾個鐘都未搞得掂
wcpcelia    發表於 18-10-17 15:24
JD930    發表於 18-10-16 09:48
iamlazy
|
即係果區鐵路停就要全香港停
一年停好多日工喎
yurijm
|
我塞在牛頭角往九龍灣方向
但我在觀塘上車
YAC0601
|
一陣叫你行路或者共享單車!要返一定返到。
利申:已經用左超過2個鐘仲未落車
baby2046
|
angelacch 發表於 18-10-16 09:26
上次打完風, 巴士都無得停, 今次只係壞地鐵點會停, 你咁樣講好多人會叫你可以自己請假架
...

上次係天災, 今次係成3條線影嚮, 另到全港九塞車, 我都係打個比喻, 港鐵年年加價, 佢就常故障
yamaneko
|
無可能立法架。各界量力而為吧。

每區情況不同,每個人既路線不同,各自為政吧。
Rubik
|
我完全不受影響,又話塞車,結果冇塞準時返工,仲諗住可以攞牌塞車hea下
bibi2013
|
angelacch 發表於 18-10-16 09:26
...

根本上次叫人請假個班係唔駛返工,講風涼話
cholewong29
|
唔返工,又俾人話廢柴。
hellohelloruby
|
香港人係好鍾意返工架
yui1625
|
落雨,冇的士,冇地鐵
三個COMBO炒埋一齊真係無得輸
D巴士站成百人係度等
caca0921
|
從呢件事上面我地可以睇到出門口前痾乾痾淨既重要性
sugarcheung
|
剛才聽收音機,港鐵自己都話印象中未遇過三總同壞
但要停工停課唔洗諗,呢方面政府要求市民自決
mongng
|
cholewong29 發表於 18-10-16 09:40
唔返工,又俾人話廢柴。

好激氣啦,朋友趕返工,等唔到巴士改行返公司,遲左15分鐘,比老細話佢唔早d出門,公司唔比遲到!
baby2046
|
caca0921 發表於 18-10-16 09:43
從呢件事上面我地可以睇到出門口前痾乾痾淨既重要性

係, 我都坐左個多鐘係bus, 而家先入緊紅隧