大家講下電解水機傳销的朋友有幾假

bbc2018
|

消委會不時測試電解水機,証實水機公司只是吹噓,網站更誤導以為3萬幾元的水機能醫好多病。
有個朋友做水機傳销,但佢2個仔女常常病,又好细粒,尤其個仔比同齡矮细好多。爸媽都高

bbc2018
|
引用兒科醫學會會長王曉莉:飲用過酸過鹼食水,會影嚮心肺功能!真是值得注意
MM2H
|
lm,了解吓
芒果米池
|
越係吹嘅嘢,係越多人相信,仲要貴一貴都有人買添
oceandeepsea
|
電解就樂聲
bbc2018
|
回覆 芒果米池 的帖子

可能賣人情,幫朋友買,但之後越知越多,没有效用,買返來,兩公婆鬧交,$30000幾。不是人人接受到。最後朋友決裂。
phoebe916
|
我用緊樂聲,當佢filter咁用,我個人覺得裝機後,屋企水係解渴d & 甜d
Poyau
|
三萬蚊部機
miniyan
|
30000,我聽到即刻走
吾會買,搵10萬一個月都好
錢吾係甘駛
本來錢同空氣都係免費的地球資源
而家畀奸商賺取暴利
Toffeegirl
|
我淨係知我飲完,超頭暈,當晚肚痾,痾水痾咗幾次
之後個sales同我講係正常
我就覺得好唔正常
bbc2018
|

是接近4萬,但效果同樂聲一萬到的差不多。
傳销還會吹到自己收入好好。不過只會给您看佢上司的税單。吾知真還是假,只可以望一望。豪宅入面影相,就話自己新居入伙,但佢地朋友從末見過佢間豪宅。又話出租,佢要威,如果有會所證一定會請朋友。因新樓租宴會廳好便宜。
bbc2018
|
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E ... dium=Social&utm_source=fbpost_link&utm_campaign=news
bbc2018
|
傳销朋友話佢隻2卡T字介指要70萬,但又吾敢除下给班同學仔媽媽睇。吹嘘得好緊要,朋友漸漸疏遠她,真是好假。
大力大力
|
bbc2018 發表於 18-10-16 09:34
消委會不時測試電解水機,証實水機公司只是吹噓,網站更誤導以為3萬幾元的水機能醫好多病。
有個朋友做水機 ...

一早就知道呃人~
bbc2018
|
吾明香港政府可以容許傳銷,大陸都禁止!
yurijm
|
bbc2018 發表於 18-10-16 19:46
吾明香港政府可以容許傳銷,大陸都禁止!

走法律灰色地帶
真係無孔不入㗎

talktime
|
bbc2018 發表於 18-10-16 09:34
有個朋友做水機 ...

亂介紹呢D野,分分鐘害人害己
流星花丸
|
見朋友fb話老公好錫佢同仔女,買左,仲裝埋沖涼之類⋯然後仲俾埋我電話個sales但我同佢完全唔熟,妖
bbc2018
|
最憎那些出賣朋友的人,貪小便宜,给電話傳销
bbc2018
|
回覆 talktime 的帖子

如果有人信咗水機能醫病,不及時求醫,佢良心何在