新界鄉事委員反對填海, 建議收農地!

大力大力
|
Onlok 發表於 18-10-16 15:13
咪鬼講新界喇,觀塘裕民坊都搞到今時今日,都仲未攪得掂!

净係幾條霸來的横行~
SillyU
|
牛子 發表於 18-10-16 14:28
???????????

個地下咁多沙,邊使運呀
agnesbee
|
babyco 發表於 18-10-16 10:54
叫佢地自己搞掂d地先同政府攞啦! 錢係小左 ,但同佢地班人玩 ,無十幾廿年都收唔晒d地返黎
...

隨時填海仲快過收農地
zhouzhouBB
|
呢班咁既新界佬, 開個天價, 而家香港無地都有部分系因為呢班新界佬
wantaima
|
yucl_hk 發表於 18-10-16 15:26
我依家支持填海!

好難得你都支持
超級特務
|
zhouzhouBB 發表於 18-10-16 15:43
呢班咁既新界佬, 開個天價, 而家香港無地都有部分系因為呢班新界佬

4叔都大把地
jojojojom
|
991129 發表於 18-10-16 15:24
老師永遠係第一時間彈出嚟

shareholder
|
邊有咁易收地,收到一早做左啦,一收成村百幾人話要賠償呀
ddkaka
|
TingTing 發表於 18-10-16 15:31
填海造地保投資未來;有經濟效益,唔係倒錢落海。
D農地先係天價,留番比迪迪慢慢耕:

填完海賣地後有收益,啲人就話到填完海會破產。
起碼將來會有地起樓,收農地時啲鄉親都唔敢開個天價先啦。
~~~~~~~~~~~~~~~~
團結基金:倘賣15%人工島地皮 抵銷5千億造價
https://ps.hket.com/article/2183218/團結基金:倘賣15%25人工島地皮%20抵銷5千億造價?mtc=60057

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
牛子
|
佢地一跳出嚟, 就令到一班本來唔支持填海的人士轉立場

某程度上, 政府真係要多謝班貪字貼心口的新界佬
Chowying
|
frombetter 發表於 18-10-16 14:20

你好大怨氣咁喎。話時話,董生已經冇做船運嘞,你老細 ...

kiki818hei
|
抵死,甘大貪得個吉,我寧願填海都吾想政府俾錢尼班甘貪心又冇生產力的人
|
wantaima 發表於 18-10-16 15:45
好難得你都支持

ME 2
有啲意外
woodpecker
|
題外話:

有無jm聽個,某住喺美國姓侯,仲讀緊書嘅富有youtuber (成日狂買Chanxl, Hxrmes 等等), 係呢個人個女。
woodpecker
|
shareholder 發表於 18-10-16 15:51
邊有咁易收地,收到一早做左啦,一收成村百幾人話要賠償呀

連d租戶都走出嚟搶埋一份,真係離普!
palmchristy
|
WaLeiMaMa 發表於 18-10-16 10:59
我認同呢編文章作者:
http://w22.property.hk/article_content.php?author=PHK_TOPGUN&id=60771&fbclid=Iw ...

睇左. 謝謝分享.

實在需要多一些這一類資訊豐富有內容的文章.

睇得多無內容的陰謀論政治立場行先的留言, 真係好悶.
eliekim
|
等到2047就 happy啦
藍田譚C奶
|
woodpecker 發表於 18-10-16 16:10
題外話:

有無jm聽個,某住喺美國姓侯,仲讀緊書嘅富有youtuber (成日狂買Chanxl, Hxrmes 等等), 係呢個 ...

買手袋要成棟買果個?每隻顏色.每隻尺碼都要買晒
mmk
|
林鄭諗過填多填少都係填,要反對都係照反,一於做大佢,唔使比班鄉下佬夾硬搶
|
wlhbee 發表於 18-10-16 10:41
候生應該好多地

佢捐曬d地出嚟,仲快仲慳錢添呀