地鐵個8婆想拿我命

nickwong
|
今日3線全癱。 冇車。車相裡又迫我又未見肚。有個女人係咁批我掙
我有時都有批番佢
一到油塘出去個女人係咁踩我
我忍唔到我話你踩完未
佢係咁話我批佢
其實佢用手掙頂左我成程車
之後我摸住個肚。我話而家我有左佢仲要踩我
我話報警
佢都係不斷話我整到佢
佢想轉身走。 我好大力拍左佢
佢又繼續話我
真係攪到我情緒好差
我諗我都係陀唔長
JD930    發表於 18-10-16 12:00
JD930
|
nickwong 發表於 18-10-16 11:55
今日3線全癱。 冇車。車相裡又迫我又未見肚。有個女人係咁批我掙
我有時都有批番佢
一到油塘出去個女人係咁 ...
唔需要為咗呢啲人而影響自己心情啦
Poyau
|
呻完好似粉筆抹咗去
JD930    發表於 18-10-16 16:46
babygb
|
我有時都有批番佢

唔好比佢影響情緒。。。最緊要bb無事。。有時我遇到呢d 人會諗可能佢無仔生先體諒唔做陀仔的辛苦。。唔好嬲唔好嬲
cherriel328
|
地鐵係好多痴線婆 我陀第一胎時 個時起碼五六個月見晒肚架啦
上車搵位坐時都試過俾個女人專登搵袋野撞我個肚 但其實架車當時人唔多實有位坐架

我即爆 大大聲咁坐佢隔離鬧足佢成個站 佢即刻笠水唔敢出聲扮睇蘋果新聞

JD930    發表於 18-10-16 16:46
carson1128
|
我有時都有批番佢

唔需要同哩D人嘈。
carson1128
|
babygb 發表於 18-10-16 13:16
唔好比佢影響情緒。。。最緊要bb無事。。有時我遇到呢d 人會諗可能佢無仔生先體諒唔做陀仔的辛苦。。唔好 ...

係,如果佢試過你個經歴,一定唔會咁對你
RubyYu07
|
唔好有咁消極既諗法!度度都有呢D人啦,無謂因為咁影響自己!
我要做媽媽
|
其實咁既時候真係唔好同D人嘈吖,自己忍到就忍下好過
JD930
|
cherriel328 發表於 18-10-16 13:24
地鐵係好多痴線婆 我陀第一胎時 個時起碼五六個月見晒肚架啦
上車搵位坐時都試過俾個女人專登搵袋野撞我 ...
專登搵嘢撞妳個肚咁衰
nickwong
|
我真係好嬲。 我好想打巴佢。 但我驚佢打我個肚。我先至冇咁做
而家係佢撞我再先。我撞番佢
一出車。佢就踩我。想踩跌我
我先嘈佢
我都覺呢種8婆係未結婚同未生個
成個男人婆咁

HappyBlueberrie
|
樓主唔好動氣,心平氣和最緊要,只不過是閒人罷了
明白你好嬲,但你同佢嘈又激親自己,唔值得架
上來呻下,呻完就冇事架喇
Kakababeeeee
|
我有時都有批番佢

癡sin gaaaaa!人地都講左有bb仲批你!嬲完就繼續好好養胎啦咪理佢啦,我仲試過係地鐵坐關愛座,有個好健康嘅婆婆叫我讓位比佢坐啦,我已經七個月肚好大個啦。。。我都覺得好莫名其妙。。
chocofds
|
我有時都有批番佢

今日要搭地鐵既實躁底!我一知道就心諗難為左搭地鐵返工大肚媽媽!希望大家平安。既然佢成日都咁,可唔可以諗下d 措施疏導下人潮。
haha748494
|
唔好同呢D計較,深呼吸,放鬆心情。