自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你係第幾次有呢個情況? 如果食止痛藥係ok, 我建議睇定d 先, 因為始終係手術.

我以前都成日翻發, 企都企唔直, 有幾年係好易又奶野, 醫生都叫我去做, 但有朋友提醒我, 唔係真係頂唔順都唔好做, 咁講真, 我食左止痛藥又真係唔識痛.

touchwood 近呢十年都無翻發.
  任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

男爵府

Winnieabcdkwan 發表於 18-10-16 13:59
第一次有呢個情況,但嚴重,食止痛藥幫唔到

你第一次發生,醫生就叫你做手術?

我第一次發生我都嚇親,勁痛,企唔直,痛住去急症室,醫生以為我被車撞到咁。

我食左藥,打左針就無野,之後係幾年内,成日翻發,出入醫院,同物理治療,但都唔work, 搞到我好煩,影響生活。

因為我有買保險,所以醫生都叫我做手術,果時我都九成做,但有朋友同我講,忍到痛就唔好做,始終係手術,萬一手術唔得,半身不遂,咁點? 因為果時我未夠30歲。
  任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

男爵府

cwaisum 發表於 18-10-16 21:37
我那時痛到每晚叫「救命」,做任何動作都痛,現在想起都怕怕。

如果試過呢種痛,我估9 成都係痛到行唔到,連去廁所都坐唔到痾,唔會有輕微痛同超級痛。

所以樓主你只係第一次痛,正常醫生都唔會即叫做手術。

以上是個人意見

男爵府

回覆樓主:

醫生話得佢有呢個病,我估已照。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊