潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好想要一個Togo kelly但只有內縫,jm們 請問妳們會選擇Epsom 外縫 還是Togo 內縫呢?
謝謝意見

珍珠宮

回覆樓主:

感謝各位回覆
我都覺得sellier 個形態係靚好多, 但係本身又鍾意togo皮多d, 所以心大心細

珍珠宮

jasonmama888 發表於 18-10-16 13:25
My choice is sellier first and then Togo

我已經有Kelly 28 Epsom Sellier, 如果呢個都係28 ,我一定決心揀togo内縫, 但見姊妹分享kelly 25如果揀內縫會更加細個, 所以才舉棋不定

珍珠宮

jasonmama888 發表於 18-10-16 13:43
Kelly 25 內縫容量大過k25 sellier,25定28視乎你身高同埋習慣

呢樣真係唔知
我見網上圖片外觀上明顯外縫係大啲

取自網上圖片

珍珠宮

回覆樓主:

再次多謝各位意見
最後都係揀番Togo皮

珍珠宮

回覆樓主:

喺度想分享下我家姐個靚靚新袋~山羊皮黑金Kelly II
靚女sa話呢隻皮係新出嘅, 同傳統嗰種山羊皮唔同,冇咗中間的紋理, Kelly II好的骰可愛, 我一定會問家姐借嚟用吓

珍珠宮

jasonmama888 發表於 18-10-17 21:42
你家姐spending 幾多至有mini Kelly 2 offer? 我羨慕啊

佢一直keep住有少少幫襯 佢有買過花樽、 cushion 、 衣物和少量飾物……我都係靠佢所以先買到啲靚袋

珍珠宮

julieee 發表於 18-10-17 22:13
可唔可以近影d皮紋睇下呀?我唔想像到點樣唔同!唔該呀美人
...

山羊B中間有一道好明顯的脊紋,而Kelly II mini 同樣是山羊皮, 但中間嗰道紋好淺好淺,sa話呢隻係新嘅山羊皮 ,同以往嗰啲有少少分別.

珍珠宮

julieee 發表於 18-10-17 22:13
可唔可以近影d皮紋睇下呀?我唔想像到點樣唔同!唔該呀美人
...

BK有水印好濛, 嚟多一張山羊B 和兩隻皮嘅分別

珍珠宮

julieee 發表於 18-10-17 22:48
啊!乜原來山羊皮中間有條脊紋㗎?我暫時未擁有所以唔知!係咪B、K都有㗎?山羊皮表面係咪令令地㗎?你個 ...

其實我家姐都係新丁一名 對於皮革嘅知識 好貧乏, 全部都係聽sa講解, 希望佢冇接收錯誤而誤導大家la
突然間好懷念以前嘅BK潮版, 有好多元老級會員有豐富嘅收藏和皮革嘅知識分享比大家, 從中真係獲益良多 簡直眼界大開

珍珠宮

julieee 發表於 18-10-17 23:02
多謝你咁好心機影比我睇!新舊比較、新羊皮連粒粒紋都冇埋?

全部都係我家姐嘅 佢轉述sa講話Kelly II mini 係新山羊皮, 同以往/SO嗰啲係有所不同, 中間嗰道脊椎紋最明顯淺咗好多…… 不過佢講到一舊舊 都係留返專家jm解答會清楚好多

珍珠宮

Kittymummy 發表於 18-10-17 23:20
我個人比較鍾意Togo 內縫,外縫我就麻麻地了。
講開山羊皮,我有隻B35, raisin 比較易睇d中間紋理。參考一 ...

顏色好靚 中間嗰道紋好清晰呀

珍珠宮

julieee 發表於 18-10-17 22:48
啊!乜原來山羊皮中間有條脊紋㗎?我暫時未擁有所以唔知!係咪B、K都有㗎?山羊皮表面係咪令令地㗎?你個 ...

妳下一個so有興趣訂山羊皮嗎? 今年山羊皮有L3色呀

珍珠宮

Kittymummy 發表於 18-10-17 23:39
些些
K25: Epsom + 外縫
K28: Togo + 內縫

我都覺得佢個Kelly II靚爆, 所以忍唔住分享比大家睇

珍珠宮

Kittymummy 發表於 18-10-17 23:51
係哦。Kelly II 真係靚爆 shop 價幾錢呀?

$66100 超值呀

珍珠宮

julieee 發表於 18-10-17 23:50
SO都好想試下山羊皮、但又有togo P9 我嘅夢想⋯⋯點好⋯⋯

我家姐剛剛訂咗個so
佢又係喺山羊皮L3和togo P9 氹氹轉 , 因為佢已經有L3 嘅袋了,加上靚女sa的一句:妳現在要L3色嘅袋我隨時搵到比你,但要P9我就無能為力了……所以最後都係揀番togo P9。

珍珠宮

julieee 發表於 18-10-18 00:07
恭喜!佢做外面單色定拼色呀?

佢做拼色, 好似做咗個b25 拼藍色

珍珠宮

magpik 發表於 18-10-18 08:41
我都係新丁一名。係咁上網刨。我最近買mini bolide 都係山羊皮的。都唔知舊山羊皮同新既分別
...

聽靚女sa講, 傳統嗰隻山羊皮叫Chevre Mysore, 呢隻皮革近年多數用喺 銀包或小皮革用品, 如果要用喺B/K上, 只有special order訂造。而新呢隻嘅山羊皮叫做Chevre Chandra, 紋理冇傳統嗰隻山羊皮咁突出, 好似只會用於小型袋款。

取自網上圖片

珍珠宮

Susugarbabe 發表於 18-10-18 12:33
我想問放唔得落iPhone max 呀?

我問咗我家姐佢話佢全家都冇Max 佢部係 iphone X(放到), 佢今晚問仔借部 iPhone 8plus 影張相畀妳參考

珍珠宮

Kittymummy 發表於 18-10-18 09:59
P9 啦 L3 我係shop 睇過真色,太嬌, 都幾難carry 其實. 一過氣呢隻色就會變得好leung
...

如果做So山羊皮, 我家姐話佢會揀主色用黑,手挽、扣位和旁兩邊才是L3, 我覺得咁樣配搭好靚呀! 不過佢最終都係揀咗p9配藍, 唔知佢有冇後悔呢

主色L3會比較嬌豔啲

首頁

尾頁

跳至