自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

因為黎緊想換電子鎖,想問下JM們既意見,我想問下你地個電子鎖有咩功能,邊個功能係用得最多架?

大宅

回覆樓主:

我用左5年三星,不過我個隻冇指紋,用得最多同最方便係張匙卡,如果剩係出去掉一掉垃圾就按密碼,佢有鎖匙跟不過我冇用過

禁止訪問

子爵府

三星指紋鎖,用咗番唔轉頭
鎖匙拜拜

大宅

通常都係用密碼/指紋最方便,少左條鎖匙,唔怕掉垃圾去後樓梯無門口入

JD930    發表於 18-10-19 11:24

大宅

我用yale,有指膜同密碼兩款,兩款都仲跟匙、卡,好好用

大宅

都係襟密碼為主既,有時會用指紋開,
都好方便,同你平時同指紋開手機鎖差唔多

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

三星密碼鎖,有指紋丶密碼、咭丶鎖匙,好方便,密碼只有我同老公知,我用指紋同密碼多,我99同老公就拍咭,小朋友就指紋。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

yeeeeeeee 發表於 18-10-16 13:03
因為黎緊想換電子鎖,想問下JM們既意見,我想問下你地個電子鎖有咩功能,邊個功能係用得最多架?
...

我裝咗Yale YMG40, 淨係會用指紋同密碼

https://www.yale.com.hk/zh-HK/yale/yale-hk/yale-lock-products/dian-zi-men-suo-/ymg-40/

子爵府

回覆樓主:

我用三叔, 只用密碼加指紋, 唔洗帶咭帶鎖匙

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

指紋,連攞咭出嚟拍都懶。

大宅

用三叔幾年,香港代理,壞左第二日(cf 有時間)佢地即刻同我整。呢樣好梗要。

伯爵府

yeeeeeeee 發表於 18-10-16 13:03
...

我用咭多,因我有鐵閘要開門,所以鎖匙包有張咭,出去掉垃圾就用指紋,密碼好少用到

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

yale 指紋+密碼。
我上任工人10次有9次也用唔到指紋開門。
現任工人就冇俾過密碼,每次都用指紋開門。
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

男爵府

畀面勳章

wincat 發表於 18-10-19 18:27
yale 指紋+密碼。
我上任工人10次有9次也用唔到指紋開門。
現任工人就冇俾過密碼,每次都用指紋開門。

工人只限手指紋開鎖,唔怕工人講俾人知密碼,換工人洗咗指紋紀錄攪掂,慳返換鎖膽錢

大宅

ppche 發表於 18-10-19 15:25
都係密碼,指紋之類,但我就用藍芽比較多

可以用藍芽?我係出面唔見有既….

男爵府

我用三叔,指紋超方便!落街話行就行,可以乜都唔帶!唔怕工人比鎖匙人,換工人delete左個record就ok!方便!

大宅

用Yale 40 的Jm 有沒有成日壞, 我一年壞左2次
諗緊好唔好換三星.......

首頁

尾頁

跳至