想請教大家用乜方法remind自己 - 朋友,親友生日OR紀念日?

cathy11
|
我以前做法係每年拎本記事簿將所有朋友, 家人, 生日及紀念日MARK 哂係簿, 而家就每年係手機 GMAIL 記事簿入返資料.

但我想問, 其實有無 D 方法係唔洗年年咁入? 請大家指教下我^^

bbbbb001
|
可以repeat every year ga ma

cathy11
|
bbbbb001 發表於 18-10-16 13:47
可以repeat every year ga ma

係邊個位按? 謝謝你
bosch
|
cathy11 發表於 18-10-16 13:39
我以前做法係每年拎本記事簿將所有朋友, 家人, 生日及紀念日MARK 哂係簿, 而家就每年係手機 GMAIL 記事簿入 ...

乜唔係contact 入左生日日期,calender 就會自動顯示咩?
Poyau
|
cathy11 發表於 18-10-16 13:50
係邊個位按? 謝謝你

新增事件 有個選項 重複
bbbbb001
|
cathy11 發表於 18-10-16 13:50
係邊個位按? 謝謝你

選日子時間後,附近應有「重覆」
cathy11
|
bosch 發表於 18-10-16 16:16
乜唔係contact 入左生日日期,calender 就會自動顯示咩?

我有入呀, 但如果有d 係紀念日, 咁或者有d 我根本無佢tel no, 咁我用乜方法入好? 謝謝指教.
blackberry
|
cathy11 發表於 18-10-16 18:05
我有入呀, 但如果有d 係紀念日, 咁或者有d 我根本無佢tel no, 咁我用乜方法入好? 謝謝指教.
...

google 月曆
cathy11
|
Poyau 發表於 18-10-16 17:13
新增事件 有個選項 重複

多謝你呀, 我搵到啦, 真係好想錫爆你呀, sweet heart
wcpcelia    發表於 18-10-17 15:32
cecelc
|
電話記事本
bosch
|
cathy11 發表於 18-10-16 18:05
...

我都係用GOOGLE 月曆, 不過少用. 同埋住既地方興紀低生日用月曆, 寫晒d 乜乜紀念日落去, 不過我都好少睇, 其實用個普通月曆都得.

到朋友生日時d common friend 會祝賀, 咁我到時就記得.

我自己d 紀念有我老公記就得, 我成日寫低左但唔睇月曆, 最後又係唔記得... 所以寫低黎都係冇乜用....

叮妹
|
習低落簿仔
ChloeMa
|
擺落calendar, set repeat every year forever。
Poyau
|
cathy11 發表於 18-10-16 18:09
多謝你呀, 我搵到啦, 真係好想錫爆你呀, sweet heart

不用客氣 幫到就好