惠氏s26 3 號轉新裝..阿仔痾水

ng2732
|
阿仔就2歲,上星期買惠氏s26 先知佢轉了新裝,之後飲完痾水,幾日飲都痾! 有冇人有咁情況?
babynetnet
|
我女未夠兩歲飲3號,新舊版都有飲無事,不過新版係轉左產地!
babynetnet
|
出晒牙未……會唔會出牙屎?
ng2732
|
babynetnet 發表於 18-10-16 15:28
出晒牙未……會唔會出牙屎?

出左牙,我打去廠問,佢話轉左D配方!我估因為咁原因,阿仔受唔到! 昨天轉了其他牌子奶粉就有好轉!
我開post 想知下有冇BB好似我仔咁!
bchuma
|
ng2732 發表於 18-10-16 14:41
阿仔就2歲,上星期買惠氏s26 先知佢轉了新裝,之後飲完痾水,幾日飲都痾! 有冇人有咁情況?
...

有無轉牌子呀你?
TTJJBIRD0521
|
...

我個囡的屎軟左近乎爛,以前是半硬半軟的,你開post 先林起轉新裝的問題
燕妹
|
係S26金,定ultimate?
我囡飲金裝3號,反而係便秘好難痾
bchuma
|
...

你停飲一段時間睇睇係米咁先啦
Meilin01
|
我今日仲買左罐金裝3號
但未開封
你地咁講有啲怕怕
Maychu820
|
之前試過買過一罐S26金裝,可能是舊版,並沒有瀉跡象。
之後發覺個罐寫唔知每日一次定兩次奶⋯我先轉番2號,因我現在bb 剛14m 仍是兩固三奶,好似唔得轉呢個3號住⋯大家係咪咁計ga?
靚靚太
|
Maychu820 發表於 18-10-22 00:58
之前試過買過一罐S26金裝,可能是舊版,並沒有瀉跡象。
之後發覺個罐寫唔知每日一次定兩次奶⋯我先轉番2號 ...
我1日3奶都係飲3號啊
Maychu820
|
靚靚太 發表於 18-10-25 09:28
我1日3奶都係飲3號啊

沒有跟罐上標籤嗎?
靚靚太
|
Maychu820 發表於 18-10-26 02:13
沒有跟罐上標籤嗎?

無呀,佢寫兩餐8殼粉,不過我3餐奶8+4+5殼粉
Maychu820
|
靚靚太 發表於 18-10-26 08:33
無呀,佢寫兩餐8殼粉,不過我3餐奶8+4+5殼粉

我以為唔得,所以我返轉頭食2號jar ...