幾多週先check到心跳?好擔心

Kala0203
|
10月8日自己用綠d check到中左,好深色,但因為經期唔準,有多囊,對上一次m係8月26日,9月9,19日都有dodo,去醫院睇醫生話只得胎囊,又唔知而家係幾多週,我又驚未知之前有抱過女女,唔知有無影響有無姐妹可以同我一齊分析下,我真係好擔心,因為呢胎已經試左年半了,真係得來不易
就咁睇資料會唔會知大概幾多週?我聽過7-8wk先有心跳,因為之前有女女個陣已經兩個幾月已有心跳,所以無呢方面既資料
綠d係10月8日check的。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
JD930    發表於 18-10-16 16:44
ipcs
|
Kala0203 發表於 18-10-16 15:43
10月8日自己用綠d check到中左,好深色,但因為經期唔準,有多囊,對上一次m係8月26日,9月9,19日都有dodo ...

有無10月8日之前的綠D顏色比較下?咁深色應該起碼有DD+7,即5W或以上,今日起碼有6W。
通常7至8週去照心跳就照到。
白羊女
|
10月8日自己用綠d check到中左,好深色,但因為經期唔準,有多囊,對上一次m係8月26日,9月9,19日都有dodo ...

你衣家應該起碼有7週啦,去照都應該會照到閃閃,我5W5d 已照到有閃閃了
Kala0203
|
ipcs 發表於 18-10-16 16:31

有無10月8日之前的綠D顏色比較下?咁深色應該起碼有DD+7,即5W ...

無呀 因為我係6,7號時食完野就嘔,食咩嘔咩,跟住我再睇返個app就應該係5號黎m,所以我先至8號驗下,如果睇app9月16-22日都係排卵期,計返平均就40日一次m
JD930
|
通常8w左右先照就唔會自己嚇自己
Kala0203
|
白羊女 發表於 18-10-16 16:43
你衣家應該起碼有7週啦,去照都應該會照到閃閃,我5W5d 已照到有閃閃了

可能已經無左
ipcs
|
Kala0203 發表於 18-10-16 16:44
無呀 因為我係6,7號時食完野就嘔,食咩嘔咩,跟住我再睇返個app就應該係5號黎m,所以我先至8號驗下,如果 ...

你試下book照閃閃應該都有機會照到。
我見d文章話5-6w開始會發展心跳。為避免有d人遲排左唔知,診所一般會叫我地約7-8週咁就多數照到。
ipcs
|
Kala0203 發表於 18-10-16 16:46
可能已經無左

你最近一次幾時照過呀?
Kala0203
|
JD930 發表於 18-10-16 16:45
通常8w左右先照就唔會自己嚇自己

我連而家幾多週都未知所以好驚
Kala0203
|
ipcs 發表於 18-10-16 16:47

你試下book照閃閃應該都有機會照到。

已book了25去私家照
醫院就叫我18再返去睇
Kala0203
|
ipcs 發表於 18-10-16 16:47
你最近一次幾時照過呀?

琴日去左急症,醫生幫我照左 因為我去廁所時見到有粉紅色血
ipcs
|
Kala0203 發表於 18-10-16 16:51
琴日去左急症,醫生幫我照左 因為我去廁所時見到有粉紅色血

急症室醫生未必信得過,佢地係普通科醫生,好多時都求其碌下就叫照左,有位姊姊都係8w幾流粉紅去急症睇,畀個醫生嚇完,第二日喺私家再照,BB仍活生生呀!
Kala0203
|
ipcs 發表於 18-10-16 16:54
急症室醫生未必信得過,佢地係普通科醫生,好多時都求其碌下就叫照左,有位姊姊都係8w幾流粉紅去急症睇, ...

多謝你呀希望bb痴實我啦,因為我見綠d咁深色都應該有野睇下
JD930
|
Kala0203 發表於 18-10-16 16:50
已book了25去私家照
醫院就叫我18再返去睇
Book咗就放鬆啲啦,好快見到bb啦
Kala0203
|
JD930 發表於 18-10-16 17:00
Book咗就放鬆啲啦,好快見到bb啦

多謝你呀
JD930    發表於 18-10-16 17:11
haha748494
|
系吖,遲D再照,希望順順利利,加油吖。
Kala0203
|
今日再驗。。好似淺色左好多唔知會唔會有事

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小小郭c奶
|
Kala0203 發表於 18-10-19 17:02

hcg濃度去到某個程度,綠d係會變返淺㗎,唔好自己嚇自己。我都係19嘅交功課,4號due day﹐6號嘅綠d同你一樣咁深,而家都係啱啱6w﹐未照到都唔出奇㗎,我都book咗25號睇私家,希望一齊見到閃閃
bchuma
|
Kala0203 發表於 18-10-19 17:02

7週心跳,流啡唔代表有事嘠,你放心啦
SVbaby
|
呢個時候冇乜可以做。放鬆心情。希望下次有好消息。祝福你