算唔算離地阿媽

miriam
|
我囡升中後對分數早已經死心, S.1 時定左呢個分數, 同老師講佢都笑囉.

50 還神
60 偷笑
70 好彩
80 開心
90 嚇呆
100 發夢
tester5
|
miriam 發表於 18-10-16 16:13
我囡升中後對分數早已經死心, S.1 時定左呢個分數, 同老師講佢都笑囉.

幾腳踏實地喎~
miriam
|
tester5 發表於 18-10-16 16:25
幾腳踏實地喎~
唔通仲諗住好似小學咁科科都可以 85 分起跳咩

依家唔炒已經還神

webjen
|
回覆 miriam 的帖子

我囡學校D人好癲,考第一接近90 70 分只係中上少少
wcpcelia    發表於 18-10-17 15:43
miriam
|
webjen 發表於 18-10-16 16:38
回覆 miriam 的帖子

我囡學校D人好癲,考第一接近90 70 分只係中上少少
佢咁鬼死懶, 要求已經唔敢咁高

TinyTomato
|
仲記得當年中四第一次附加數測驗,全班40人只有3個合格。
clarawuwu
|
試過合格個位已經係最高分。。
miriam
|
TinyTomato 發表於 18-10-16 16:52
所以 set 得太高時, 我囡會多個山墳要拜, 係我心臟病發死鬼左

月希
|
個分數好現實..好貼地丫...
係好多中下學生既寫照...

而中上果D...就唔好比較啦...
做父母的傷心丫....
miriam
|
clarawuwu 發表於 18-10-16 16:54
試過合格個位已經係最高分。。
有次我囡唔知邊科係全班第三高分........

miriam
|
月希 發表於 18-10-16 16:55
個分數好現實..好貼地丫...
係好多中下學生既寫照...
唔好咁講

我囡小時了了.........大就...........忽得...........衰左............

bosch
|
TinyTomato 發表於 18-10-16 16:52

a maths 好深。
無話可說
|
咁要睇下佢小學咩成績,又入咩中學喎!不過預左係會跌d架
miriam
|
無話可說 發表於 18-10-16 17:33
咁要睇下佢小學咩成績,又入咩中學喎!不過預左係會跌d架
緊係知咩成績咩中學喇

無話可說
|
miriam 發表於 18-10-16 17:34
緊係知咩成績咩中學喇

有心理準備,最少跌10分!上學期還好,下學期先跌得多
miriam
|
無話可說 發表於 18-10-16 17:39
有心理準備,最少跌10分!上學期還好,下學期先跌得多
我囡已經 S.4 喇

tester5
|
miriam 發表於 18-10-16 16:36
唔通仲諗住好似小學咁科科都可以 85 分起跳咩

依家唔炒已經還神

我唸你女女應該幾叻,媽媽都仲該講下笑。。
我升中時我媽世界未日咁濟,派完成績表立即搵補習社好彩我下年追返上去,唔係應該有得震冇得訓
miriam
|
tester5 發表於 18-10-16 17:44
我唸你女女應該幾叻,媽媽都仲該講下笑。。
我升中時我媽世界未日咁濟,派完成績表立即搵補習社好 ...
唔叻, 符碌精一名, 升到班唔使留班偷笑左.

hellohellojenny
|
一d都唔離地,你懂得調節心態已經很好
miriam
|
hellohellojenny 發表於 18-10-16 18:03
一d都唔離地,你懂得調節心態已經很好
我仲要我囡陪我睇波架, 迫死佢咁邊個陪我