健康院懷孕梅毒陽陽性

kawainnn
|
健康院懷孕抽血梅毒報告有一項陽性,醫生話有機會假陽性,我真係好擔心,當下喊出黎,我由頭到尾得老公一個性伴侶,仲生完大仔無耐。大仔個時個報告都無依個問題,醫生仲叫左我去衛生署檢多次,但要等成個月先知結果,我真係好驚,所以叫左老公去私人抽血檢,因為我覺得佢無我應該唔會有掛,但我太唔放心又再走去自己都驗埋,今日老公報告出左,無任何性病。但我報告仲未有,好擔心會唔會我有老公無。但梅毒係咪一定係經性接觸感染?我好擔心,上網睇又話媽咪有其他問題先會出現假陽性。係等報告既期間真係好痛苦,我真係好擔心。有無媽咪都試過咁情況最後有無事?
fa9bb
|
我冇呢方面經驗
不過明白你心情一定好難受不安
所以想入尼同你打打氣
希望你份報告最後一切正常
加油~ 呢段時間好好休息!
kawainnn
|
fa9bb 發表於 18-10-16 23:19
我冇呢方面經驗
不過明白你心情一定好難受不安
所以想入尼同你打打氣

多謝你,等報告期間真係好令人不安同緊張,見到你既打氣很開心
fa9bb
|
kawainnn 發表於 18-10-17 01:28
多謝你,等報告期間真係好令人不安同緊張,見到你既打氣很開心

好明白,成個孕期好多野要擔心~
好好休息,等bb呢段時間可以繼續健康成長~

RubyYu07
|
醫生都話有機會假陽性,所以唔好太擔心,可能乜事都無。
bchuma
|
kawainnn 發表於 18-10-16 17:31
健康院懷孕抽血梅毒報告有一項陽性,醫生話有機會假陽性,我真係好擔心,當下喊出黎,我由頭到尾得老公一個 ...

唔需要擔心,醫生都話有機會假陽性啦,你無林太多先
moomooo
|
你去衛生署驗左幾耐呀?如果有事幾日都即刻有人打俾你,唔會要你等成個月,放鬆d
我要做媽媽
|
等報告真係好折磨人架,雖然知道系咁,但係都想叫你咪太擔心,你都要好好休息吖,一定會冇事既
kawainnn
|
RubyYu07 發表於 18-10-17 15:23
醫生都話有機會假陽性,所以唔好太擔心,可能乜事都無。

多謝你,我都抱住希望假陽性等報告,但就係總係諗到最懷
kawainnn
|
bchuma 發表於 18-10-17 23:31
唔需要擔心,醫生都話有機會假陽性啦,你無林太多先

希望會假陽性啦,多謝你,但一有時間就好易諗,真係好想快啲知結果,本來話今日有,點知又要等多日
kawainnn
|
moomooo 發表於 18-10-18 11:23
你去衛生署驗左幾耐呀?如果有事幾日都即刻有人打俾你,唔會要你等成個月,放鬆d
...

我驗左5日到炸。咁希望收唔到電話啦。
kawainnn
|
我要做媽媽 發表於 18-10-18 11:49
等報告真係好折磨人架,雖然知道系咁,但係都想叫你咪太擔心,你都要好好休息吖,一定會冇事既 ...

等報告真係好痛苦,想唔諗但總係會諗,本來今日話有報告點知話仲未有,搞到仲緊張,好多謝你

moomooo
|
kawainnn 發表於 18-10-19 01:06
我驗左5日到炸。咁希望收唔到電話啦。

我早排驗血血指數低,政府係3,4日後打俾我再返去抽血,之後約個半月後聽報告,過左一星期多政府打俾我提早廿幾日返去聽報告,是嚇到我死,姑娘係電話又唔肯講有無事,但又講到我有事咁,結果返去聽報告係無事的
給你參考一下,不用太擔心
bchuma
|
kawainnn 發表於 18-10-19 01:05
希望會假陽性啦,多謝你,但一有時間就好易諗,真係好想快啲知結果,本來話今日有,點知又要等多日
...

懷孕係多野林點嘅,做每一個檢查都擔心。正常嘠,盡量放寬心啦。祝你和寶寶健康
haha748494
|
可能醫院搞錯左,對自己有信心,加油吖,祝福你順順利利。
kawainnn
|
haha748494 發表於 18-10-19 15:35
可能醫院搞錯左,對自己有信心,加油吖,祝福你順順利利。

多謝你祝福,我收到私人化驗報告,梅毒陰性,鬆一口氣,現等睇埋衛生署同等見醫生了解出現假陽性問題,希望順順利利啦,好多謝你地每個既關心,令我個心舒服好多。
haha748494
|
回覆 kawainnn 的帖子

好彩系虛驚一場,加油吖。
moomooo
|
kawainnn 發表於 18-10-20 09:29
多謝你祝福,我收到私人化驗報告,梅毒陰性,鬆一口氣,現等睇埋衛生署同等見醫生了解出現假陽性問題,希 ...

恭喜哂,祝好孕